MotoNews.pl

Clarion czy pioneer

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem nie wiem co wybrac,bo szukam radyjka z mp3 za ok 700zl,chodzi mi przede wszystkim o jakosc dzwieku i dobry laser(na polskie drogi),mam wzmacniacz wiec nie chodzi mi zbytnio o moc,polecany jest mi clarion badz pioneer,co sadzicie? moze jeszcze jakas inna firma?albo konkretny model ktos z was mi poleci

Generalne nie ma co za bardzo polecac , celuj w mozliwie najwyższy model danej firmy i to cała filozofia. Oprócz Clariona i Pioneera zastanowiłbym sie jeszcze na będąc na Twoim miejscu nad tym JVCem KLIK, naprawde niezłe radio.
Pozdro.

Widzę, że nie tylko ja tu lubię JVC
Ten model i w ogóle seria KD-SH to moim zdaniem najlepsze radia tej firmy... ale jak już przedmówca powiedział: trudno tu cokolwiek polecać...
Wątki pt. co lepsze Clarion czy Pioneer, Alpine czy Clarion itp... z góry skazane są na niepowodzenie - ostatni tego typu wątek mnie tego nauczył Po prostu ile osób się wypowie tyle będzie typów... Każdy może poradzić Ci coś innego. Więc jak nie chcesz pogłębiać swojego dylematu to zdecyduj sam a nie pytaj się innych

Pioneer vs. Clarion - ja osobiście Clariona bym wybrał, ale jak koledzy mówią JVC (sympatyczny model) to też radio godne rozważenia

Nie nie MacTB, nie zrozum mnie źle, nie jestem fanem JVCa i za nic nie zamieniłbym mojej 7906R na inne radio ( no chyba że 7909L albo Clarka 9255 ale to troche nie na moja kieszeń), ale fakt jest faktem że gdybym miał na dzien dzisiejszy zakupic radio do 700zł to ten akurat model JVCa wziąłbym pod uwagę.
Nie mówie tez że JVC to zła marka, ich jedyna bolączka to to że nie posiadają w swojej ofercie żadnej Hi-Endowej jednostki, jak Alpine ze swoja serią 79..., Clarion z 9255 albo nowszym HX-D2, czy Pioneer z DEXem lub systemem ODR. Dzieki tym radyjkom prestiż firm wzrasta i ich tansze propozycje mimowolnie kojarzone sa z "droższymi bracmi". Ten brak zarówno zarówno u JVCa jak i Blaupunkta ( tak wogóle to Bremen MP74 gra całkiem fajnie...według mnie niedoceniane radyjko)powoduje że pozostaja w cieniu "wielkiej trójki".
Nie słyszałem jeszcze żadnego EXADa, więc może przyjdzie mi niedługo zmienic zdanie na temat twojej ulubionej firmy...
Pozdro i udanych wakacji życzę ( to tak ogólnie do wszystkich którzy przeczytają...).

ile odpowiedzi, tyle roznych rad...
ja pare postow wstecz zadalem identyczne pytanie i nie dostalem jednoznacznej odpowiedzi, wiec postanowilem dzialac na wlasna reke.
Poszedlem do sklep przedstawilem moj pomysl sprzedawcy (pionek czy clarion) a ten doradzil mi...... Kenwooda KDC W4031Y
do tego trojdrozne glosniko Alpine na tyl i bas + gwizdki na przod i jestem w 100% zadowolony z wyboru. Gra swietnie, a laser sprawuje sie znakomicie. Specjalnie przejechalem sie po najwiekszych dolach i plytka nie zawiesila mi sie ani razu. A wracajac do Clariona, moj ojciec ma Clariona DB358RMP, podlaczalem go u siebie i wielkiej roznicy nie widze, choc wole mojego kenwooda. A co do pioneera, to sprzedawca w sklepie stwierdzil, ze pioneera by mi nie polecal, gdyz teraz te radyjka sa raczej przecietne, a pioneer leci juz tylko na opinii (to nie jest moja opinia, tylko sprzedawcy). W zwiazku z tym mysle, ze pozostaje ci wybrac niestety samemu, tak jak zrobilem to ja, lub ewentualnie przetestowac klika radii(co moze byc niestety ciezkie).

[ wiadomość edytowana przez: _tbr_ dnia 2005-07-10 11:40:28 ]

Cytat:
2005-07-05 23:50:12, Rookie1984 pisze:
Generalne nie ma co za bardzo polecac , celuj w mozliwie najwyższy model danej firmy i to cała filozofia. Oprócz Clariona i Pioneera zastanowiłbym sie jeszcze na będąc na Twoim miejscu nad tym JVCem KLIK, naprawde niezłe radio. Pozdro.

Faktycznie fajne radyjko. A nawet więcej niz fajne.
Cytat:
2005-07-06 09:29:13, MacTB pisze:
Widzę, że nie tylko ja tu lubię JVC Ten model i w ogóle seria KD-SH to moim zdaniem najlepsze radia tej firmy... ale jak już przedmówca powiedział: trudno tu cokolwiek polecać... Wątki pt. co lepsze Clarion czy Pioneer, Alpine czy Clarion itp... z góry skazane są na niepowodzenie - ostatni tego typu wątek mnie tego nauczył Po prostu ile osób się wypowie tyle będzie typów... Każdy może poradzić Ci coś innego. Więc jak nie chcesz pogłębiać swojego dylematu to zdecyduj sam a nie pytaj się innych

Witam MacTB
Cytat:
2005-07-10 11:39:06, _tbr_ pisze:
ile odpowiedzi, tyle roznych rad... ja pare postow wstecz zadalem identyczne pytanie i nie dostalem jednoznacznej odpowiedzi, wiec postanowilem dzialac na wlasna reke. (...)

itd.
Jeżeli masz możliwość sprawdź osobiście.
Nieukrywam iż coraz częściej słychać iż Pioneer to schodząca gwiazda. Jednak nadal trafiam na wątki gdzie jest OK. Twój wybór ponny. Zawsze warto pytać bo a nuż wpakował byś się w jakąś nieudaną serię.

no cóż postawilem na PIONEER DEH 4700 MP, dam wam znać jak chodzi,bede mial porownanie z jvc kd-S676R oraz starszym blaupunktem florida,troszke bym sie zawiódł jak by w tym towarzystwie mój nowy nabytek nie wygrał...

Od siebie dodam, że Pionki mają więcej ustawień parametrów dźwięku i bardzo przyjazny interfejs, dostrajanie radyjka to przyjemność. Mam Clariona 648 i rozmieszczenie w nim przycisków to porażka.

Pozdrawiam
Maxim555