| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2005-07-06 16:31:34 hmmm plug&play powiadasz, powiem Ci że instalacja myszki może okazać się kłopotliwa a Ty pytasz o tym jak wsadzić doładowany silnik innej marki w miejsce NA hyundai, z tego co pamietam to żeby było smieszniej to jeszcze Hyundai ma skrzynie z innej strony (tak na 90%) i liczysz że skrzynia może podpasuje??? Acha i jeszcze pytasz czy inne Ecu? Hmm nigdy nie robiłem takich cudów ale jak dla mnie to nie ma ...... mozliwości. Ale oczywiście włożenie tego silnika do lantry jest możliwe, bo wszytko jest możłiwe, widziałem takiego fajnego poldka co ma za siedzeniami wsadzony silnik coś około 2,5 V6 z lancii stratos a dokłądnie to chyb arobiony przez ferrai ...i sie dąło . |
PJB HF MEMBER Hyundai Accent I Łódź | 2005-07-06 20:19:28 Sugeruję odwiedzenie innych wątków na forum. Temat ten poruszany był m.in. w topicu SWAP. Były to głównie rozwwżania czysto teoretyczne, ale może znajdziesz coś konstruktywnego. Powodzenia. Jak przełożysz, to liczę, że podzielisz sie szczegółami. |
daar HF MEMBER hyundai lantra sosnowiec | 2005-07-06 20:30:40 4g61 to protoplasta silników g4.. w lantrze j-1 i sonacie 3
skrzynia jest z tej samej strony ,taka sama obudową ( przełożeniami nie wiem), przekładka wydaje się możliwa widzę problemy ze strony ecu ( czy trzeba z kompem misia ? ) tylko po co ,zyskać można wkładając 4g63t (doładowany + - 190 kucy ) ale tu dużo więcej problemów -kolektor, intercooler itd.......
ps patrz topic swap w dziale tunnig |
arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2005-07-07 09:00:01 to ja się podniecam niezdrowo a tu nie chodzi o turbo tylko zwykły NA???? a to w takim razie bardzo przepraszam straszny ze mnie idiota - w takim razie to pikuś, tylko , ze sie tak zapytam po co całe to zamieszanie? |
arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2005-07-08 12:14:11 ja tylko dodam , ze branie oleju na gazie to czesto efekt - wyższej temperatury spalania a nie wina samej kondycji silnika...oraz tego , ze się na bezynie nie jeździ więc bezyna sie do oleju nie dostaje i nie ma uzupełniania poziomu oleju - benzyną - co tak cieszy własciciela wyjmującego bagnet oleju i z duma mówiącego no nie bierze ani grama. Oczywiście to nie tłumaczy spalania na poziomie 1l oleju na 1kkm ale sporo mechaników mówi o tym zjawisku.
|
KrzychB HF MEMBER Lantra-sprzedana :) Szczecin | 2005-07-08 12:22:18 bardzo ciekawa uwaga!! |