Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() deohace Lublin | 2005-07-06 15:46:43 SPRZEDAM AMORTYZATORY GAZOWO-OLEJOWE DELPHI FABRYCZNIE NOWE PRZEDNIE
NA 2LETNIEJ GWARANCJI, NAPEWNO PASUJA DO ESPERO PODOBNO TEZ DO LANOSA NEXI I OPLI (DOKLADNIE JAKICH TO NIE WIEM) TANIO BO ZA 2SZT 200ZL DO NEGOCJACJI W SKLEPIE SA PO 240ZL ZA 2SZT SAM ZA TYLE KUPILEM AMORTYZATORY SA O REGULOWANEJ SILE TLUMIENIA SA DROZSZE I LEPSZE OD ZWYKLYCH OLEJOWEK KTORE KOSZTUJA PO 140/2SZT WSZYSTKIE SZCZEGOLY SA PODANE NA AUKCJI ALLEGO OTO LINK: http://allegro.pl/show_item.php?item=56868982 CENA NA AUKCJI JEST 200ZL ZA KOMPLET JESLI SIE DOGADASZ PRZEZ TELEFON ZE KUPISZ TANIEJ TO I TAK ZALICYTUJESZ 200ZL A SPRZEDAM ZA TYLE CO SIE UMOWILISMY ![]() ![]() |
![]() SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2005-07-06 21:20:05 Muszę się spytać ...
Specjalnie wygrzebałem z zakamarków warsztatu zaplamiony olejem i zakurzony katalog amorków Delphi. Nie ma w nim mowy o amorach z regulowaną siłą tłumienia. Czyżbym coś przeoczył ![]() Pozdrawiam - SpeedR ![]() |
![]() SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2005-07-07 00:10:33 Nie należę do osób "czepliwych", ale do końca się z tym nie zgodzę.
Po pierwsze, regulowana siła tłumienia to cecha rozbudowanych konstrukcji amortyzatorów zarówno jedno- jak i dwururowych. Funkcję taką posiadają też nowoczesne zawieszenia pneumatyczne choć ciężko tu mówić o klasycznych amortyzatorach. Poza tym, konstrukcje olejowe i gazowo - olejowe, choć podobnie wyglądają mają sporo różnic konstrukcyjnych i dość rozbieżną charakterystykę pracy. Lakonicznie rzecz ujmując można powiedzieć, że amortyzatory olejowe pracują dużo wolniej niż konstrukcje zawierające także osobną przestrzeń roboczą w postaci gazu. Gaz w amortyzatorze zajmuje osobną przestrzeń a jego zadaniem jest "pomóc" systemowi hydraulicznemu szybciej ustabilizować ruchy tłoczyska a w konsekwencji nadwozia. Nie ma tu znaczenia wielkość nierówności i prędkość jazdy. Seryjne amortyzatory gazowe w porównaniu z tożsamymi olejowymi w 95% przypadków będą "twardsze" a w 100% sytuacji -będą szybciej reagować na ruchy nadwozia, doprowadzając do szybszej i precyzyjniejszej stabilizacji toru jazdy. Typowa budowa jednorurowego amortyzatora gazowo - olejowego przedstawia się następująco ... ![]() Post ten napisałem jedynie tytułem rozwiania wątpliwości ![]() Pozdrawiam - SpeedR ![]() |
![]() maltoron MOVIE MASTER Lew 407sw Okrąg | 2005-07-07 01:25:44 SpeedR ![]() ![]() ![]() "Oj niegodnismy niegodni" |
![]() deohace Lublin | 2005-07-07 11:49:47 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2005-07-07 12:08:58
Jak pisałem powyżej - jedynie rozwianie wątpliwości ![]() ![]() ![]() ![]()
To tylko "pozostałości" po niegdysiejszej cotygodniowej rozbiórce amortyzatorów Koni. Nigdy tego nie kupujcie ![]() ![]() Pozdrawiam - SpeedR ![]() |