| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2005-07-06 16:03:55 powiedziałbym - kliniczny objaw...
Piszesz "znowu" czyli niedawno robiłeś? A planowali ci głowicę? |
soop PT Cruiser 2.4L Limi ... Białystok | 2005-07-06 23:34:41 Jezeli delikatnie kapie z rury na LPG to nie jest to nic niepokojacego.
Uszczelka po wymianie moze pasc jezeli fachman przeciągnął śruby. [ wiadomość edytowana przez: soop dnia 2005-07-06 23:35:30 ] |
Tomek2 corsa b żernica | 2005-07-07 06:50:55 sorry a jaki masz przebieg?? |
magik2 Espero Wołomin | 2005-07-07 07:05:25 315 tys. ale przypuszczam że jak ćwok to robił w grudniu to nie zplanował jej . |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2005-07-14 10:18:09 Jeśli robili uszczelkę w grudniu to... niech robią jeszcze raz za free.
Na swoje naprawy daję przynajmniej rok gwarancji i uważam, że jest to uczciwe wobec klienta. Skoro biorę za to pieniądze, nie pojmuję z jakiego powodu mam narażać kogoś na ponowne wydatki z powodu mojego zaniedbania czy błędu w sztuce. Pomijam tu naturalnie wadę fabrczną części/ materiału. Pozdrawiam - SpeedR |
Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2005-07-14 10:39:15 Speedy, a może rzucił byś jakąś ofertę dla klubowiczów ,no niewiem dokładnie w jakim zakresie zajmujesz się samochodami, ale z tego co czytam i słysząłem to mechanika i lakierek można u ciebie zrobić
No to jak ..., ?? |
Dicer A3 & Voyager B-stok | 2005-07-14 10:46:19
i swiatla na soczewy przerobic... |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2005-07-14 13:27:11 i założyć kierunki na lusterkach |
n0ras skośnookie z krzyżyk ... Kraków | 2005-07-14 14:58:43
Dokładnie tak. Miałem podobną sytuację w Favoritce. Wymieniona uszczelka - i chwile potem podobne objawy. Okazało się, że głowica jest pęknięta. Za drugą robotę (wymianę głowicy) nie płaciłem, mechanik stwierdził, że to jego błąd, bo powinien sprawdzić szczelność głowicy przed montażem. Z tego co wiem, teraz zawsze przy wymianie uszczelki sprawdza szczelność głowicy. |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2005-07-15 10:04:14
Generalnie cała mechanika, naprawy główne, etc. Mam też bardzo dobrego a przy tym sympatycznego człowieka od zabaw z elektryką. Ma faktycznie fach w ręku. Robi wszystko włącznie z nietypowym montażem audio (radia w podsufitce, itp.)
Nie zaczynaj
He, he. Swoje robiłem ok. 2 tygodni z przerwami Wiadomo - należało zaprawić się w boju
Moja praca zawodowa ma tyle wspólnego z motoryzacją, co... nic. Naprawami i "dłubactwem" również zajmuję się po godzinach, bardziej w ramach hobby. Jeśli chodzi o miejsce - to jest to typowo amatorski warsztat (który obecnie musi się troszkę rozbudować i doposażyć w lakiernię abym mógł pracować w ludzkich warunkach ).
Nie zmienia to jednak faktu, że jeśli naraziłem kogokolwiek na wydatki a następnie z mojej winy cokolwiek się stało (czyt. zepsuło) bez gadania - naprawiam po raz kolejny za free. W tym przypadku łatwo rozpoznać kogoś, kto wykonuje swoje zadania z pasją od kogoś kto robi to wyłącznie dla pieniędzy. Pomijam coś tak błachego jak kwestia kultury osobistej
Dla wprawnego mechanika zdjęcie głowicy w celu wymiany uszczelki to zajęcie na przysłowiową "chwilę". Pozdrawiam - SpeedR |
Stanko Citroen AX 1.0 Spot Bobrek-Oświęcim | 2005-07-15 10:09:10 Speedy a nie wiesz czy da ise ślimaka linki prędkościomierza wyciągnąć bez dobierania się do całej skrzyni? |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2005-07-15 10:35:01
Toś mi zadał pytanie
Powiem Ci szczarze, że nie wiem. Być może dlatego, że w Espero nigdy nie miałem przyjemności naprawiać ww. linki. Skrzynię co prawda wyciągałem kilkakrotnie, ale jakoś nie zwróciłem uwagi. Uwzględniając jednak konstrukcję obudowy skrzyni, podejrzewam, że najwygodniej było by ją właśnie zdjąć. Pozdrawiam - SpeedR |