| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
_Misio_ HF MEMBER Pony = KUCYK Kraków | 2005-07-07 00:23:50 Witam.
Jak sie podobają takie zegarki ? https://www.motonews.pl/user.php?op=showphoto&f=7&picture=1120688350.jpg&uid=34172&uname=_Misio_ https://www.motonews.pl/user.php?op=showphoto&f=7&picture=1120688351.jpg&uid=34172&uname=_Misio_ Pozdrawiam. Misio [ wiadomość edytowana przez: speedmaster dnia 2005-07-09 00:22:28 ] |
BANDITTO HF MEMBER HYUNDAI LANTRA Warszawa - Only Mokotów | 2005-07-07 07:53:44 fajne na diodach?? ladnie rozproszone swiatlo, nie punktowo i o to chodzi
Pozdr |
daar HF MEMBER hyundai lantra sosnowiec | 2005-07-07 19:36:48 fajnie ci to wyszło , i ten czerwony kolor no no |
speedmaster HF MEMBER Pony&i30 Częstochowa | 2005-07-09 00:28:37 proszę tu ładnie instrukcję montażu nam opisać i potrzebne części |
_Misio_ HF MEMBER Pony = KUCYK Kraków | 2005-07-09 09:55:09 Witam
Nie wyobrażam sobie jak by można było napisać do tego instrukcje obsługi, ale postaram sie coś opisać
Bardzo dużo drogich diodek, troszke taśmy "koloryzującej" i pół dnia klejenia i patrzenia czy jest dobrze (równomiernie). Poświetlenie taho jest bardziej czerwone niż niebieskie - przy niebieskim była nienajlepsza czytelność (a tak mi się podoba - szczególnie w opcji z potencjometrem). Niestety są pola których nie da sie doświetlkić (np. 180-mechanizm taho) lub nie są najładniejsze (np 140 - łączenie pleksi). Dodatkowo z boku licznik wyglada ciut gorzej - widać przebłyski diód przy tahometrach i pod wskazówkami. Niektórzy twierdzą ze wskazówki mam ciut zepsute - poza pełną nocą są różowawe, a nie czerwone - ale to mi osobiście się bardzo podoba (ponosi za to wine "pomalowanie" na biało wskazówek od spodu - fabrycznie). Mam już drugą wersje "poprawioną i docelową" - na oryginalnym moim liczniku (fotki jak dorwe porzadnącyfrówkę - moją w nocy nic nie wychodzi a w dzień prawie nie widać niestety poświetlenia). Tu weszło jeszcze więcej diodek przez co koszty są znaczne. Nic w nich nie chciałem zmieniać żeby wygladały "oryginalnie-cywilnie" i żeby dopiero swoje pazurki pokazywały przy zapalonym podświetleniu. Dodatkowo dorobiłem potencjometr do ściemniania podkładu - jeszcze nie dorwałem odpowiedniego potencjometru bo będzie docelowo możliwość wyłączenia całego podświetlenia tarcz - tak że zostaną czerwone wskazówki i tacho podświetlone na czerwono. Ten co jest na fotkach bedzie prawdopodobnie na sprzedaż
Kupiony na Allegro od naszego klubowicza, ma ubitą szybkę w prawym dolnym rogu i niestety prawdopodobnie nie działa "temperatura" - ale to można pewnie by przełożyć ze swojego zegaru. Pozdrawiam. Misio |
arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2005-07-09 12:01:36 no piękni epięnie tylko podaj jakie diody wsadzałeś i czy korzystałeś z gotowych rozwiązań w stylu dioda wsadzona juz w oprawkę żarówki które to mozna na allegro dostać. No i ile tego posżło szt? ile poza miejscami przeznaczonymi na żarówki?
Gratuluje efektu i zacięcia kurde sporo roboty. aaa i jeszcze jaka tasma???? |
_Misio_ HF MEMBER Pony = KUCYK Kraków | 2005-07-09 12:22:20 Ten co na zdjęciach zegar :
diody SUPER FLUX niebieskiej 11szt. diody czerwone zwykłe i superjasne w sumie 7sztuk Kazda dioda w nieswoim miejscu Ten co mam aktualnie diody SUPER FLUX niebieskiej 14szt. diody SUPER FLUX biała 4szt diody czerwone zwykłe i superjasne w sumie 10sztuk Wykożystane tylko jedna oprawkę z miejsc oryginalnych. Folia - kolorowa/przeźroczysta - nie wiem - kolega miał takie
No spoto kasy, jeszcze wiecej czasu i roboty
Pozdrawiam. Misio |
_Misio_ HF MEMBER Pony = KUCYK Kraków | 2005-07-19 23:33:36 No to dalszymi fotkami się pochwalę.
Niestety nadal nie docelówka (ale mam problem z dostaniem odpowiedniego potencjometru z wyłącznikiem). Zdjęcie jednak nie przedstawiają tego wszystkiego obiektywnie
Jaśniejsze jest z "pełnym podswietleniem spodu"
(bedzie mozna wylonczyc całe tło - pozostawiając czerwone skazówki i podswietlone taho). To na tyle chwalenia się
Pozdrawiam. Misio [ wiadomość edytowana przez: _Misio_ dnia 2006-05-25 10:53:08 ] |
_Misio_ HF MEMBER Pony = KUCYK Kraków | 2006-05-26 10:10:07 Witam.
Niestety nie mam zielonego pojęcia jak wyglada sprawa przerówbek z tego typu zegarów
Pozdrawiam i życzę powodzenia. Misio |