Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
5dzienni HF MEMBER Accent Szczekociny | 2005-07-07 10:48:38 Jak sprawdzić czy przepływka działa porawidłowo?
Czy gdy wyciągne kostkę od przepływomierza, to samochód powinien zgasnąć, czy wyciągając wtyczke podczas pracy silnika , moge ją uszkodzić gdyby była wcześniej dobra, ewentualnie jaklieś inne propozycje jak ja zdjagnozować? |
![]() KrzychB HF MEMBER Lantra-sprzedana :) Szczecin | 2005-07-07 10:58:13 Jak wyciągniesz wtyczkę od przepływki podczas pracy silnika, lub przy właczonym zapłonie, to z miejsca CHECK Ci sie zaświeci i będziesz miał problem. Nie wolno robić takich testów w autach które mają komputewry!!!!!!!!!! |
5dzienni HF MEMBER Accent Szczekociny | 2005-07-07 11:29:34 No to coś dziwnego sie dzieje bo to pytanie było już po teście i check engine sie nie zaświecił, co prawda po wyciągnięciu nie patrzyłem na wskażniki, ale jaky sie zaświeciła to chyba by tak odrazu sama nie zgasła bez resetu kompa. Dziwne nie.
Coś czuje że moja przepływka może być walnięta, ale w takim razie czumu sie ta pi.....a lampka nie świci. Kiedyś mi sie świwciła przez tydzien ale zgasła (nie jest spalona bo świeci podczas zapalania silnika). |
![]() Cobra_JM HF MEMBER Hyundai Accent Chorzów | 2005-07-07 15:46:08
Musze Cie zmartwic bo sama gasnie ![]() ![]() ![]() ![]() |
5dzienni HF MEMBER Accent Szczekociny | 2005-07-08 10:23:03
No właśnie o to chodzi, że nie. Dzisiaj odpalam i znomu nic (jedna próba), wk...łem sie i odpiołem przepływke (wypiołem kostke) i samochód opalił, check engine sie zapalił prawidłowo przy odpaleniu, i tak jak zwykle po chwili zgasł. Wyjechałem samochodem, jest słabszy szczególnie przy ruszaniu, nie ma zrywa ale nie gaśnie, w miare równo pracuje (ja juz tu nic nie kumam). O czym to śwadczy coś z kompem nie tak czy co? Jutro sprawdze na zimnym silniku czy odpali od pierwszego razu, to bym sie dopiero zdziwił. |
![]() Cobra_JM HF MEMBER Hyundai Accent Chorzów | 2005-07-08 18:45:36
Dla pewnosci poodpinaj i zapnij z powrotem wszystkie kostki ale bez zalanczonego silnika (pare ich jest ![]() ![]() Nie martw sie jutro ci odpali za 1 razem. Zawsze tak jest jak szukasz uszkodzenia i robisz proby ![]() Wg. mnie komp jest OK. tylko bez przeplywki pracuje w trybie awaryjnym i gorzej mu idzie dobierac parametry pracy silnika. Powodzenia. [ wiadomość edytowana przez: Cobra_JM dnia 2005-07-08 18:54:38 ] |
5dzienni HF MEMBER Accent Szczekociny | 2005-07-09 11:35:45 To chyba przepływomierz bo jak go odłanczam to opala bez problemu.
Nie gaśnie i ma normalne obroty, chać jak pisłaem jest słabszy. Natomiast jak podłanczam przepływke to gdy silnik jest zimny np. rano lub po kilku godzinach postoju, to nawet gdy odpali za pierwszym razem to nie moge ruszyć z miejsce bo próba dodania gazu powoduje strasznie nerówną pracę silnika, która przeważnie powoduje że gaśnie. Tylko pytanie czemu gdy jest ciepły to dziła zupełnie normalnie? |
![]() doogas HF MEMBER VW Corrado VR6 Gdynia | 2005-07-12 16:49:34 accenty z 2000 roku mialy wade fabryczna przeplywomierza.. nie wszystkie.. ale mialy.. poszukaj dobrze na forum znajdziesz sporo info. |
5dzienni HF MEMBER Accent Szczekociny | 2005-07-12 20:03:49 Doogas masz racje moja przepływka to 578, tylko czemu ciepły silnik chodzi prawidłowo (też na benzynie).
Dziwne też bo (odnosnie mojego wcześniejszego postu) na drugi dzień gdy odpaliłem bez przepływki to objaw był prawidłowy zapalił sie check engine i zaczoł chodzić wentylator od chłodnicy. Zapiołem przepływke spowrotem i za drugim czy 3 odpaleniem zgasła tak jak powinna. Na allegro była przepływka dokładnie z takimi numerami jak moja (28164-22610) za 1100 bym ją miał, ale jak to nie to, to co sobie wtedy z nią zrobie?. nie chce kasy w błoto wywalić. Mam dylemat. Wykończy mnie ten samochód. Znacie jakiś warsztat na śląsku (Bytom,Sosnowiec ,... Częstochowa) gdzie by mi ktos powiedział na 100 że to właśnie to jest zdupcone. |
![]() daar HF MEMBER hyundai lantra sosnowiec | 2005-07-12 20:35:19 jedż do p. Miśka Katowice ul . Sienna :telefon do ASO Misiek 032-2523341 do 16 , nie będziesz żałował na 100 % ci zdiagnozuje
|