U kogo instalowac LPG w Krakowie?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W sieci wyszperalem firmy Pegaz, Auto-Linia, Mexol, Auto-Klinika, BKZ, Green-gaz. Wszedzie instalacja kosztuje <> 1800zl tylko w BKZ 2000zl. Chcialbym uslyszec opinie ludzi ktorzy zakladali gass do Espero 1.5 w Krakowie i sa zadowoleni lub nie...
Nie chce po prostu jezdzic co chwila na poprawianie partaniny...
Bede wdzieczny za opinie.
q

Teściu montował gaz w Pegazie tyle, ze do Fiata Bravy z wtryskiem 1 pkt. i instalacja naprawdę spisuje się świetnie.
Przejechał na instalacji przez 1,5 roku ok. 35 kkm bez najmniejszego problemu.
Instalacja LOVATO z komputerem AUTRONIC AL700 czyli takim jak w mojej idealnie pracującej instalce LPG zamontowanej w Esperalu (ja mam parownik Landi).

Ja zakładałem na Mogilskiej naprzeciwko milicji (Mexol ??). Żebym był jakoś specjalnie zadowolony, nie powiem, ale też nie narzekam. Jest standard - niestety nie udało mi się stać i patrzyć im na ręce.
Brat zakładał w astrze 1.4 16v w firmie green-gaz, stał przy aucie i instalka była zrobiona b. porządnie. Chyba bym ich polecił, ale ostrożność nie zawadzi i poświęcić 1 dzień na przypilnowanie instalatora warto.

Cytat:
2005-07-07 14:43:02, n0ras pisze:
Chyba bym ich polecił, ale ostrożność nie zawadzi i poświęcić 1 dzień na przypilnowanie instalatora warto.

To akurat nie ma wiekszego sensu.

Nie jestem specem od gazowania - niby
jak ja mam ocenic prace gazownika?
Poza tym to strasznie wkurzajace jest...

q

Cytat:
2005-07-07 14:49:53, wolnylogin pisze:
Nie jestem specem od gazowania - niby jak ja mam ocenic prace gazownika?

On tego nie wie
Jak mu patrzysz na ręce, to nie będzie sobie ułatwiał życia - jak wytnie gdzieś dziurę w blasze to ją zakonserwuje, jak coś nie będzie chciało pasować to użyje rozumu (lub zapyta kogoś mądrzejszego) zamiast 5 kg młotka ....
Kabelki solidnie zaizoluje itp., itd.
Wiem że wkurzające - przy swoim nie byłem, byłem przy aucie szwagra i widziałem różnicę w pracy gazowników pomiędzy autem przy którym ktoś był (ja ) a innymi.

Bylem dzisiaj w BZK i MEXOLU (czy jakos tak).

Instalacja w BZK 2100 w MEXOLU 1650.

Facet w MEXOLU twierdzi, ze nie zalozy wiekszego bojlera
niz 65l bo nie wyjme kola zapasowego.
Hmm to mnie troche martwi, muzesz popytac innych
czarodziejow czy nie wloza setki.

q

Cytat:
2005-07-08 13:56:05, wolnylogin pisze:
Bylem dzisiaj w BZK i MEXOLU (czy jakos tak). Instalacja w BZK 2100 w MEXOLU 1650. Facet w MEXOLU twierdzi, ze nie zalozy wiekszego bojlera niz 65l bo nie wyjme kola zapasowego. Hmm to mnie troche martwi, muzesz popytac innych czarodziejow czy nie wloza setki. q

A powiesz mi na jaką cholerę ci setka??
To co ja mam - 42 l efekt. IMHO jest w zupełności wystarczające - nie robie 300 km/godz żebym musiał co godzinę tankować

Cytat:
2005-07-08 14:38:17, n0ras pisze:
A powiesz mi na jaką cholerę ci setka?? To co ja mam - 42 l efekt. IMHO jest w zupełności wystarczające - nie robie 300 km/godz żebym musiał co godzinę tankować

Jak juz wsadzam butle to nie robi mi wielkiej roznicy
czy 65 czy 100l. I tak 1/3 bagaznika zajeta.

Chce miec zasieg 1000km na gazie - glownie do jazd
za dranice. Zeby skoczyc nad Adriatyk i tam tankowac,
po drodze kiepsko ze stacjami.

No a poza tym nie chce mi sie co chwile szukac stacji.

q

Jesli jeszcze nie zalozyles gazu to polecam FUGAZI ul. Lindego 5.
PS Do Espero wejdzie max butla 65litrow

Cytat:
2005-07-23 23:23:26, rjsunset pisze:
Jesli jeszcze nie zalozyles gazu to polecam FUGAZI ul. Lindego 5. PS Do Espero wejdzie max butla 65litrow

No patrz, a jeden z grupowiczow ma butle 100l

q