Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Grande Kluska Wawa/Eudezet | 2005-07-08 09:30:01 Bążur...
Archiwum przekopałem ale nic nie znalazłem, sprawa jest następująca: Wymieniłem reflektory na soczewki Helli. Świecą boska ale jest mały ból, światła mijania w czasie postoju ustawione sa idealnie (święcą tam, gdzie trzeba). Jednak w czasie jazdy lewy reflektor sam się opuszcza i świeci mi 3-4 m przed samochodem (widać wyraźną granicę). Po ponownym zatrzymaniu wszystko wraca do normy. Silniczki są choć lewy jest lekko pacnięty (wyłamany jest jeden z zaczepów mocujący obudowę) a mech-magik nie wymienił go po dzwonie. W związku z tym chciałbym się zapytać, czy któryś z LOBowiczów miał takie atrakcje? Lub Co można na to poradzić? Pzdr Grande |
![]() Grande Kluska Wawa/Eudezet | 2005-07-08 12:00:28 W sumie to jedyna opcja...
Ale zastanawiam się skąd ta różnica w czasie jazdy. Jak auto stoii to świecą jak należy. Lookniem z nowym (sprawnym) sliniczkiem. |
![]() syciu Opel Vectra B Kombi Poznań | 2005-07-08 12:39:55 witam, ja przy mojej lampie poprzedniej mialem awarie - zlamalo mi sie mocowanie sruby w srodku i wzialem nawiercilem lampe od gory malym wiertelkiem i srube zamocowalem na opasce i lampe zakleilem z powrotem. dziala do dzisiaj no i dzialaja tez ustawienia siniczkiem - prowizora ale podzialala. pozdr |
![]() Grande Kluska Wawa/Eudezet | 2005-07-08 13:02:33 syciu:
U mnie sama lampa jest nie ruszona. Śrubą można normalnie regulować. Silnik ją podnosi i opuszcza, choć nie tak sprawnie jak prawy. |
![]() czacha Omega B EDITION 100 ... WLKP | 2006-02-19 17:32:24 panowie soczeki Hella chyba też są jakies badziewne. Kupiłem jeden reflektor, i okazało się że pękniety jest jeden zaczep. Widać to dopiero po rozebraniu reflektora na cześci.Pękł lewy zatrzep, w miejscu przechodzenia śruby od regulacji.
Przegladałem stare posty, i widze, że te pęknięcia to standard. Niezła wiocha z tymi lampami. A myślałem, że soczewki już bardziej dopracowali Kolejna sprawa, gdzieś na forum czytałem o czyszczeniu lustra od środka (oczywiście po odklejeniu szkła). Nie wiem jak to inni robili, u mnie po przeczyszczeniu lustra, miejscami pojawiły sie przetarcia do plastyku, widać ta powłoka jest bardzo bardzo słaba, i lepiej nie jej nie ruszać. To tak ku przestrodze. ps. wyczytałem na forum, że można nasypać drobnego piasku do reflektora, zalać wodą, i przepłukać. Ponoć efekt jest super. Szkło będzie czyste itp. Autorowi tego postu proponuje rozpędzić się ,a ściana sama sie znajdzie. ![]() [ wiadomość edytowana przez: czacha dnia 2006-02-19 18:09:38 ] |
misiek71 Opel Omega B 2,5 TD ... Wrocław | 2006-02-19 18:06:23 czacha to nie soczewki sa badziewne tylko trzeba umiec je regulowac - jak przesadzisz to peknie plastik. zreszta w kazdym reflektorze tak masz.
druga sprawa lustra sie nie przeciera. Zreszta jak masz soczewke to po co przecierac lustro??!! na dlugich mozesz przedmuchac sprezonym powietrzem, a napewno jezeli lampa jest szczelna to lustro mozesz miec pokryte leciutkim kurzem. Podstawa jest szczelna lampa i umiejetnosc regulacji !!! pzdr krzysiek |
![]() czacha Omega B EDITION 100 ... WLKP | 2006-02-19 18:14:53 przecierałem, bo były zacieki, lampa była chyba nie szczelna.
Teraz żałuje, że się za to zabrałem. Chociaż i tak musiał bym rozebrać reflektor, bo pekniety uchwyt ukazał sie po rozebraniu.Prędzej czy później wyszło by to. Ten uchwyt jest z bardzo badziewnego twardego plastyku, przy wyjmowaniu z lustra rozpadł się na kolejne 3 kawałki. Jakoś to posklejałem, nadłożyłem kleju, powinno wytrzymać. |
![]() sewcio LOB MEMBER C2,5TD+0,6Tcoupé Sosnowiec | 2006-02-19 23:07:24 czacha, niedaleko mnie w Bytomiu jest zakład, który regeneruje odbłyśniki lamp, pewnie można mu wysłać całą lampę, on sam rozkłada, robi Ci wszystkie odbłyśniki i ładnie skleja spowrotem, koszt 80 pln od lampy, lampa wygląda jak nowa, sam oddawałem, więc wiem o czym mówię. Poleruje też maszynowo szkła reflektorów, ale kosztu nie znam, bo ja mam dobre. Jak będziesz chciał namiar, to napisz na priva. Jeśli chodzi o mycie lub czyszczenie odbłyśników, to tylko w takim zakładzie, bo nawet jak ci wierzchnia warstwa nie zejdzie do plastiku, to i tak narobisz mikro rysek i potem światło się załamuje zupełnie inaczej niż jest to po prawidłowym, bezdotykowym czyszczeniu.
misiek71, z tego co mi wiadomo, to za soczewką też jest odbłyśnik(tak, jak w ksenonach), a ten ma kolosalne znaczenie i to on przeważnie się wypala od żarówki i trzeba go zregenerować. Uważajcie na niektóre zakłady, które się zajmują regeneracją odbłyśników, ja trafiłem wcześniej do innego i poprosiłem najpierw, żeby mi pokazali zregenerowany odłyśnik dla kogoś innego, gość powiedział, że zaraz pokaże jeden co super zrobili i przyniósł. Jak go zobaczyłem ![]() ![]() Pozdrawiam [ wiadomość edytowana przez: sewcio dnia 2006-02-19 23:17:58 ] |
![]() czacha Omega B EDITION 100 ... WLKP | 2006-02-21 15:12:58 czy ktoś z was wie może czy uchwyty z lamp zwykłych będą pasować do lamp soczewkowych??? Chodzi konkretnie o uchwyty trzymające lustro (te w środku) po dogłębnym sprawdzeniu uchwyty pasują od lamp z Omegi C, są identyczne. Na 99% pasują również od zwykłych lamp z Omegi B, ponieważ tył lampy jest taki sam co w soczewkach z B oraz C Szukałem długo, trafiłem do kolesia co miał lampe od angola, ale uchwyt był też pęknięty. Na domiar złego, w rękach rozpadł sie na kolejne kawałki. Spawanie odpada, klejenie też. (pęka obok) Ja swój uchwyt dorobiłem z aluminium ![]() [ wiadomość edytowana przez: czacha dnia 2006-02-28 18:49:39 ] |