MotoNews.pl

Pomocy nie moge odpalic peugota 405 mi 16

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
kto mi powie co to moze byc/
jadac samochodem zgasł
okazało się ze w komputerze sterujacym silnikiem, przepaliła się nóżka kondensatora zlutowałem na nowo po tym moim lutowaniu pojawiło sie paliwo na swiecach podczas kręcenie rozrusznika bo wczesniej nie było jak zgas myslalem ze to pompa paliwowa czy cos ale okazało sie ze przepalił sie kondesator, ok tak wienc mam paliwo w swiece takż
e trzaskaja jak nalezy, ale NIECHE ODPALIC!!! jak juz to za 3-4 razem odpali ze strasznym wysiłkiem s tym ze praca silnika jest strasznie nie równa jak by pracował na 3 swieczkach ale pracuja wszystkie, iskry sa na 4 nastepnie myślalem ze zalało mi instalacje wiazke kabli pod kolektorem sacym te co ida do wtryskiwaczy paliwa modółu zapłony i inne był zalane w płynie od wspomagania powycieralem zaizolowalem ale nic nadal nie pai tak ja nalezy moje pytanie brzmi:

czy moduł zapłonu moze byc uszkadony w taki sposób ze daje iskre na swiece ale moze za slabą lub za puzno.
Czykomputer sterujacy silnikiem mógł się rozstawic, jego paramerty przesto ze przepalił sie kondensator!

Pomocy! rozbeberalem cały samochód i nic nie znalazlem zastanawiam sie nad kupnem modułu ale czy to cos pomoze
czekam na wasze wskazówki moze ktoś się zna i coś mi doradzi
Pozdrawiam

Sprawdż świece bo może zalewa je, albo jest za mało paliwa.
Wymień kondensator na NOWY bo ten stary może być już za stary i to on mógł spowodować zwarcie dlatego się przepalił. Jeśli to nic nie pomoże i sam nic nie wykombinujesz to w Zamościu jest bardzo dobry i tani zakład co naprawiają elektronikę. Zajżyj TUUU są tu wszystkie informacje z mapą dojazdu. Wcześniej tylko trzeba się umówić bo tak z miejsca cię nie przyjmą.

dzieki za info przyda sie ten zakłąd takiego włąsnie szukałem, ale tak pozatym to prawdopodobnie przyczyna to przeskoczenie paska rozrzadu o 2 zabki jeszcze musze to sprawdzic

Wszystko juz powiedziano.... ja moge doac tylko, zebys zaczal od paska, potem (jak kolega radzi) kondensator nowke (bo to sie jednak starzeje) i potem pewnie trzebaby kompyterek zaprogramowac na nowo. A resetowales go po tym lutowaniu?