Problem E-34 Pilne!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
dzisiaj spaliła mi się żaróweczka od podświetlenia nad wskaźnikiem temperatury oraz kawałka obrotomierza. Wyjąłem licznik, otworzyłem go, zamieniłem żaróweczkę od wskaźnika paliwa, a tą niesprawną, podpiąłem licznik i teraz nie świecą obie a dodatkowo po podpięciu wtyczek do licznika zaczęła mrugać kontrolka od Airbagu jakieś sugestie o co chodzi z tymi żaróweczkami i czy w związku z tą kontrolką od Airbagu będę musiał jechac kasować błąd w komputerze???? Za wszelkie podpowiedzi z góry dzięki.

Jak nie świecą to jeszcze raz sprawdz zarówki i ich osadzenie w liczniku to tylko zarówki więc sobie poradzisz cudów niema.
Odnosnie airbagu to chyba włączyłes zapłon przy odpietym liczniku sprawdz odłączenie akumulatora na noc może się skasuje ale na 98% czeka cie komputer i od 50zł w góre

co do starej zarowki to mialem przyapdek ze wystarczylo ze nia poruszylem i nagle sie przepalala chociaz do tej pory swiecila normalnie. a co do airbagu to tak jak pisze vanos- podlaczenie pod komputer i to na 100%

Sprawdziłem obie żarówki na krótko pod akumulator nie świecą wyjąłem trzecią i tym samym sposobem zaświeciła, jadę na stacje kupić żaróweczki złożę i sprawdzę czy zaświecą, co do AirBag-u to mnie nie pocieszyliście

Problem połowicznie załatwiony wsadziłem dwie nowe żaróweczki i świećą, niestety komtrolka Airbag-u mruga nadal, w pon czeka mnie wizyta u jakiegoś magika z oprogramowaniem do BMW muszę takowego poszukać, dzięki za pomoc

A jeszcze mam pytanie,którym gniazdem kasuje się ową kontrolkę (Airbag), tzn gdzie to gniazdo się znajduje

Gniazdo serwisowe w E34 jest jedno, min tam gdzie kasujesz oilservice i inspection.
Do skasowania airbagu wystarczu modic.

Dzięki Vanos za podpowiedź jutro będę coś kombinował (nie sam oczywiście) podzwonie popytam o ceny tej usługi muszę to skasować bo wkurza mnie ta mrugająca kontrolka. Ten modic to jakiś komp do kasowania tego błędu??

To taki ala laptop do kasowania wszystkich błędów i wogóle do ingerencji w elektronike, sonde lambda itp.
Możesz podzwonić tez po tych magikach co przestawiaja elektroniczne liczniki oni też kasują błędy a są tansi od "fachowców" BMW

Dzięki posprawdzam gdzie będę mógł, ale wolę zapłacić trochę więcej i mieć pewność, że mi gość co się nie zna nie namiesza w elektronice za bardzo , a pozatym to jednak poduszka

hmmm... temat jak najbardziej interesujący... w mojej E32 też nie świeci się prawa strona zegarów... no i komput kaput

No ja się zabrałem za to 10 minut po spaleniu żarówki niestety nie chcący narobiłem sobie kłopotu, ale następnym razem będę kombinował bez wyciągania licznika, choć to może być trudne

można kombinować przy wyciągniętym liczniku ale zawsze przed trzeba odłączyć akumulator!!!!

Kornat polecam serwis na armii krajowej tanio i solidnie jak chcesz dam ci nr tel.

Cytat:
2005-07-11 07:47:41, hz10 pisze:
można kombinować przy wyciągniętym liczniku ale zawsze przed trzeba odłączyć akumulator!!!!

Aku nie chciałem odłączać bo wtedy by mi się zakodowało radio a nie znam kodu .
piotrfire dzięki za pomoc juz jest po sprawie byłem w Stando Serwis w Psarach 3 minuty roboty i 61zł poszło z konta

Cytat:
2005-07-11 18:35:25, kornat pisze:
Aku nie chciałem odłączać bo wtedy by mi się zakodowało radio a nie znam kodu . piotrfire dzięki za pomoc juz jest po sprawie byłem w Stando Serwis w Psarach 3 minuty roboty i 61zł poszło z konta

taniej by wyszlo jakbys radio zakodowal bo rozkodowanie 30zl ;]

Cytat:
byłem w Stando Serwis w Psarach 3

no właśnie a jak tam jest no wiesz ceny obsługa itp.

Cytat:
2005-07-11 18:38:14, tolo84 pisze:
taniej by wyszlo jakbys radio zakodowal bo rozkodowanie 30zl ;]

Myśłałem, że sięobejdzie bez kodowania radia, i nie wiedziałem, że się z tym AIRBAGIEM tak narobi teraz jestem już o to jedno mądrzejszy i na przyszłość będę wiedział .

Piotrfire co do obsługi to hmm, goście wyglądają na kumatych, tylko panuje tam jakiś haos wg mnie przynajmniej, każdy gdzieś biega jeden odsyła do drugiego itp. Oprócz tego panuje tam lekki nieład, który może trochę odstraszać, ale generalnie jest ok .
Co do cen to wygląda to następująco, podpięcie pod kompa i kasowanie AirBagu jak pisałem 61zł, i teraz jak siępodepnie to każdą czynność traktują jako osobną usługę, czyli kasowanie AirBagu to raz, za tym samym zamachem kasowanie Inspection z zegarkiem to dwa, i np kasowanie inspekcji olejowej to trzy, jak dla mnie trochę nie tak bo skoro się już wpiął tym kompem to co mu za różnica czy wstuka 2 polecenia więcej.Pytałem też o przegląd klimatyzacji, który u nich polega na: (jeśłi klima działa) sprawdzeniu temperatury chłodzenia i to kosztuje 50zł tyle, że ja sam stwierdziłem, że klima mi nie chłodzi tak jak powinna i wcale nie musiałem wydawać na to 50zł. Podjadę do jakiegoś magika i zrobi mi pełen przegląd z dobiciem czynnika za jakieś 250zł jak sądze
pzdr.

Cytat:
2005-07-11 21:40:11, kornat pisze:
Podjadę do jakiegoś magika i zrobi mi pełen przegląd z dobiciem czynnika za jakieś 250zł jak sądze pzdr.

napewno, u mnie w bydgoszczy robilem za 180 razem z odgrzybianiem

No właśnie muszę się za to zabrać i odgrzybianie też zrobić bo po jeździe na klimie trochę nieprzyjemnie śmierdzi a jeśli cena będzie niższa niż 250zł tak jak piszesz tolo np 180 to będzie miła niespodzianka