Wqrzajac kontrolka od ABSu w mk4 >:

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
od pewnego czasu zaczyna mi migac i tak tikac co mnie doprowadza do szalu niby mam ABS ale odkad kupilem autko to ten system nie dziala a lampka nigdy sie nie zapalala (no chyba ze zaciagam reczny)....a teraz? napier..a jak szalona.
I teraz pytanie jak to usunac?...zaznaczam ze plyn hamulcowy pod sam korek nalany
Gdzi ejest jakis przekaznik?Bo to klikania jest naprawde denerwujace (jakbym non stop jechal na wlaczonych kierunkowskazach tylko w rytmie drum 'n' bass

jutro (a wlasciwie juz dzis) wyjezdzam na wywczasy i nie wiem jak ta trase wy3mama z pikajacymi lampkami od absu :/

prosze o porady....gdzie szukac, co odlaczyc

na modulatorach sa takie kostki jako lasczniki abs
muszisz je wyjac i tasma skleic blaszke do wlacznika prawdopodobnie masz luzne paski i dla tego miga sobie
pozdrawiam

ok tak zrobie....dzieki za porade

Cytat:
a lampka nigdy sie nie zapalala (no chyba ze zaciagam reczny)....

Lampka od ABSu swieci u Ciebie ta sama co od reczego
Ja mam zolta kontrolke od ABS. Ale wykrecilem zarowke bo mi caly czas swicila, nie mam jednego paska.Ale posklejalem te czujniki jak gryzon pisal. Nic nie dalo. Czuniki mam na wyczerpaniu
a jeszcze cos
Cytat:
to ten system nie dziala

Jaki system HEHE

-----------------
Tazz, Wilk
Kopciuch Kombiak klasy E 2005r. 3.2 CDi
Kopciuch Kombiak klasy C 2003r. 2.2 CDi
Czerwony Gromiasty - KONIEC :(
Niebieski Gruzik MK4 - 2.0 150HP
Szybki Czarny Dachowiec 2.0 150KM

co do tej sygnalizacji to sam juz nie wiem mi abs dziala na prawe kolo a lewe nie
co do czujników to mam je calkowicie zdiete i wisza w woreczku wiec powinna sie swiecic kontrolka a sie nie swieci.
wiec juz nie wiem na schemacie jest polaczony teen obwod z obwodem plywaka w zbiorniczku plyny hamulcowego.
ten pseudo abs juz doprowadza mnie do szalenstwa i bede chcial go ominac na jesien wogóle podlaczajac na krotko.
pozdrawiam mmilego dnia

Ja zainwestuje w pasek i zaloze. Jezeli Ci tylko dziala jedna strona czyli masz to co u mnie mi pasek spad albo sie zerwal bo jjest w srodku. Ja wole miec ABS psedo ale jest kontrolka mnie denerwowal to ja wyjolem

-----------------
Tazz, Wilk
Kopciuch Kombiak klasy E 2005r. 3.2 CDi
Kopciuch Kombiak klasy C 2003r. 2.2 CDi
Czerwony Gromiasty - KONIEC :(
Niebieski Gruzik MK4 - 2.0 150HP
Szybki Czarny Dachowiec 2.0 150KM

Ja tez juz przerabiałem temat ABS-ów,gruzonxr3i jeżeli działa Ci tylko jedna strona(po przekątnej) to troche niebezpieczne,jak bedzie potrzeba ostrego hamowania to pociągnie Cię w stronę zepsutego ABS-u.Mimo że ten sprawny działa po przekątnej,może nie dać rady. A próbowałeś je odpowietrzyć??? U mnie tez stoją,ale przyczyna leży środku, zastały się zaworki w modulatorach(a jest ich kilka)Mam zamiar to kiedys uruchomić, musi działać Gdzieś na stronie klubowej jest schemat , opis działania i postępowania z tym ABS-em,który udostępniłem jakis czas temu (marna kopia,ale może...jakoś)