MotoNews.pl

Jaki rozstaw śrub w kole do 2107 ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie? Jaki jest dokladnie rozstaw srub na kołach do łady 2107 bo niewiem jaka felga podejdzie! wiem ze rozmiar felgi 13' ale niewiem jaki rozstaw srub. Prosze o szybką odp.
Z gory dzieki

Rozstaw śrub w feldze Łady wynosi 4x98mm.

Rozstaw śrub wynosi 4x98,ET felg oryginalnie 27-28,średnica otworu centrującego 58,5 mm.Generalnie rozstaw i Et możesz zmieniać,przez stosowanie dystansów

cos nie wierze w te ET 27-28 !!!!!!!!!
ja bym powiedzial 16-18

Sorki,tak znalazłem na forum,a szczerze mówiąc nie dziwie się,bo temat jest traktowany po macoszemu.O gaźniorach jest,o zawiasach jest,ale jakie ET mają mieć fele(nie daj Boże,większe od ładowskich) to mi tylko jeden Grzegorz2107 na priva odpowiedział (i chwała mu za to!!!).I to raczej z autopsji

O ile sie nie myle to et 29 w klasykach a 46 w samarkach. Cos sobie z katalogu przypominam

Własnie Jasiu.Tym bardziej,że dane o ET 28 w klasyku przytaczał też Yanosik.To ET 17 to chyba raczej przy szerokości felgi 7 cali a nie 5,5

Hmm cos to 5,5 cala mi nie pasuje!
Samara ma zdaje mi sie 5 cali szerokosci.
A w Formie to nawet 4,5.
Klasyk to ma 5 cali.
I rzeczywiscie w katalogu internetowym sklepu sprzedajacego felgi jest ze klasyk ma ET 29 przy 5x13, a otwor centrujacy 60
ze Samara ma ET 40 przy 5x13, a otowor centrujacy 58,5
ze Forma ma ET 40 przy 4,5x13, a otowor centrujacy 58,5
no i dodam ze 21103-21113 -czyliu wyglada mi na dziesiatki, ma ET 35 przy 5x14 !!!, a otowor centrujacy 58,5.

Wszystkie felgi 4x98 rozstaw srub.
JA osobiscie z doswiadczen nie bardzio moge sie z tym ET zgodzic, ale moze akurat sie myle i jest tak jak mowi ta stronka, do ktorej po reszte danych felg ladowskich odsylam.
Felgi Stalowe LADA