Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() BANDITTO HF MEMBER HYUNDAI LANTRA Warszawa - Only Mokotów | 2005-07-13 10:35:54 odbiegne od tematu...staraj sie przyszlosc przemyslec swoja wypowiedz za nim napiszesz na forum i utworzyc jeden watek a nie jak w tym przypadku 3 watki pare min. po sobie bo niektore tematy innych autorow spadly z pierwszej strony.. a tak by zostały jeszcze..
zawsze mozna edytowac watek i dopisac jeszcze cos;0 Pozdrowionka ![]() |
![]() Kolargol HF MEMBER Hyundai Pony 1,3 GLS wiadoma rzecz Stolyca | 2005-07-15 23:35:14 Z natury jestem sceptykiem jak juz pokazalem na tym forum i takie pomysly nie za bardzo do mnie przemawiaja. Wydaje mi sie ze oprocz samego czyszczenia w warsztacie dokonywany jest takze pomiar szczelnosci ukladu i poziom plynu chlodniczego. Samemu chyba tego nie da sie zrobic. Ponadto mam wrazenie ze przy czyszczeniu w zakladzie caly plyn chlodzacy z samochodu wedruje przez maszyne ktora go oczyszcza i to dopiero wraca do samochodu (cos jak dializa u czlowieka).
Zatem czyszczenie klimatyzacji nie sprowadza sie tylko do oczyszczenia kanalow powietrza, to chyba za malo. |
kogut69 warszawa | 2005-07-28 10:51:48 No wiec co z tym czyszczeniem klimy??? Czy wie ktos na 100% co oni tam robia? I czy tylko grzyby truja ![]() |
![]() arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2005-07-28 13:21:49 hehehehe panowie - z opcją czyszczenie klimy jest jak z opcją "francuski bez" jedni robia lepiej drudzy gorzej a inni wcale.... nie ma co gdybać tylko zapytać w warsztacie. Raz na rok warto podpiąć klime pod urzadzenie do napełniania żeby sprawdzili ciśnienie, olej itd...jak nie trzeba doładować to zwykle zamyka sie to w ok 50 zeta.... czyszczenie kanałów w warsztacie wygląda (przynajmniej ja takie widziałem) tak, ze nie tylko w jedno miejsce się pryskai ceny tez są rózne..a że dostać sie do klimy to zwykle demontaż schowka itd to ktoś za te roboczogodziny zapłacić musi nie ....
W coupe nie uwierzycie manual opisuje - wiercenie dziury w obudowie kanału powietrza zeby wprowadzić wezyk odgrzybiacza heheheheh, jest tak na stronie webtechu ze zdjęciami jak to pierwszy raz zobaczyłem mało sie nie polałem ze śmiechu no cóż skośny ma czasem zły dzień i nie pomyśli. U mnie nic nie śmierdzi bez odgrzybiania i mam nadzieje ze tak zostanie ![]() |