Jaki rozrząd w 1.8TD?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Stoję przed nieuchronną decyzją dotyczącą wyboru i wymiany rozrządu w moim 1.8TD MK7. Wiem, że już wiele w tym temacie zostało napisane, ja chciałbym jednak poddać pod Waszą ocenę konkretne 4 rozwiązania:
1. Oryginalne paski, rolki i dociski Motorcraft za 569,-
2. Paski Motorcraft, rolki i dociski Ruville za 525,-
3. Paski Contitech, rolki i dociski Ruville za 430,-
4. Paski Gates, rolki i dociski Ruville za 405,-
Czy według Was zestaw "oryginalny" Motorcraft kupowany w Polsce jest tyle samo wart co np. kupiony w Niemczech?

jezeli na podzespolach masz numery motorcrafta to bez wzgledu na kraj zakupu powinno byc ok
a nie ma jakis zestawow z rolka skf do ceibie i paskiem conti??

Cytat:
2005-07-13 21:09:35, PUNIU pisze:
a nie ma jakis zestawow z rolka skf do ceibie i paskiem conti??

Słyszałem, że ostatnio legendarne SKF baaardzo się popsuły - kilka osób się na nich zawiodło.
Podobno też wycofywali z rynku i wymieniali całą partię - kilkaset tysięcy sztuk. Nie wiem czy to prawda, bo to informacja "pogłoskowa", ale w każdej plotce jest ponoć szczypta prawdy.

Rozbierznośc cen między Ford Motorcraft a zamiennikiem w W-wie jest 530, a 355 zł
Ja miałem też ten dylemat
Ale wziąłem Motorcrafta
Podobno dobrym zamiennikiem jest zestaw Dayco.
Ale to musisz sam wybrać

A co SKFa, podobnie ktos napisał o DELPHI, ale ile w tym prawdy

Podaję link sklepu
Ford Sklep on-line

Cytat:
2005-07-13 20:39:41, McViking pisze:
Stoję przed nieuchronną decyzją dotyczącą wyboru i wymiany rozrządu w moim 1.8TD MK7. Wiem, że już wiele w tym temacie zostało napisane, ja chciałbym jednak poddać pod Waszą ocenę konkretne 4 rozwiązania: 1. Oryginalne paski, rolki i dociski Motorcraft za 569,- 2. Paski Motorcraft, rolki i dociski Ruville za 525,- 3. Paski Contitech, rolki i dociski Ruville za 430,- 4. Paski Gates, rolki i dociski Ruville za 405,- Czy według Was zestaw "oryginalny" Motorcraft kupowany w Polsce jest tyle samo wart co np. kupiony w Niemczech?

podaj rok produkcji to ci coś zaproponuję....

Cytat:
2005-07-14 11:29:54, slawas1 pisze:
podaj rok produkcji to ci coś zaproponuję....

po 09/1997

Jakbyś wybierał oryginał
To sa dwa zestawy
Ale jak ktoś ma dobry katalogo to po nr WIN powiedzą ci który.
U mnie w ABSCAR musiałem wybrać droższy zestaw motorcrafta o 5zł
Nie pomylili się i jak na razie jezdże
Różnica jets albo w rolce albo w napinaczu

więc tak:

kpl motorcrafta /czyli wszystko oryginalne - paski i rolki/ - 490zł

paski contitecha i rolki ruville - 380zł

przesyłka około 7-8zł

Cytat:
2005-07-15 10:04:28, slawas1 pisze:
więc tak: kpl motorcrafta /czyli wszystko oryginalne - paski i rolki/ - 490zł paski contitecha i rolki ruville - 380zł przesyłka około 7-8zł

Kurcze! Mogłem poczekać...
Miałem już wzięty urlop i umówiony warsztat na piątek. Okazało się, że kompletny rozrząd dostałem za 530,- ale do tego doszły wszystkie uszczelniacze, pasek wieloklinowy i uszczelka pod pokrywę. Razem z robocizną, po targach, za wszystko zapłaciłem 1077,-.