| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Filipo X25XE + X30XE Poznań | 2005-07-14 22:27:14 Czy ktoś próbował władować lampy od omy "C" do B?
Pytanie moje brzmi czy będą pasować. Ktoś mówił, że wystarczy wyszlifować kant w hokeju, bo nowsze lampy mają ostry narożnik. Pozdrawiam |
Diro DEADSOUL Mercedes Gorzów Wlkp. | 2005-07-16 13:54:02 Szukaj filipo a znajdziesz, podpowiedź trójkolorowy sztrucel naszego kolegi |
Filipo X25XE + X30XE Poznań | 2005-07-16 15:00:19 Chłopaki, jakbym nie szukał to bym dupy nie truł.
Chyba, ze szukac nie umiem. Sztrucel ma przod od "C" więc pasuje. Przymierzałem do mojej i nie leżą te lampy z maską. Dajcie jakis pomysł, bo nie wiem czy sprzedawać lampy czy zatrzymac. A ładne są mszę powiedzieć... |
Filipo X25XE + X30XE Poznań | 2005-07-16 17:16:38 Ok, znaczy,że nie umiem szukać. Cóż może kiedyś się nauczę.
A masz te fotki jeszcze? U mnie jest problem tego typu, że cos nie chcą leżec te lampy z maską. |
Prowo LOB WETERAN ![]() Kura Indian ze wsi (OPO) | 2005-07-16 17:43:31 No fotek niestety nie mam. Już szukałem i chciałem wysłać. Efekt jest taki, że wystają przed maskę - widać nawet częśc uszczelki na górnej części reflektora.
No i kąt przy ostrym końcu nie jest dopasowany do "hokeja" - jest bardziej ostry i zostaje szczelina. ----------------- Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec |
Filipo X25XE + X30XE Poznań | 2005-07-16 17:53:29 Do tego juz doszedłem.
A czy efekt koncowy jest do przyjecia? Czy wyglada to bardzo chu...wo? Postrawiam |
Prowo LOB WETERAN ![]() Kura Indian ze wsi (OPO) | 2005-07-16 18:19:05 Estetyka to sprawa gustu, a o tym się nie dyskutuje. Tak jakbyś się spytał czy podoba mi się taka tapicerka albo felgi...
Jedyne co mogę powiedzieć, to że tak sobie założyłem i następnie jeździłem aż do czasu sprzedaży. O ile ma to jakieś znaczenie dla kogoś poza mną. ----------------- Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec |
afx Omega B 2.5 TD Częstochowa | 2006-03-03 12:28:34 Witajcie.
Odswierze archiwum. Troche sie naczytalem o xenonach i sie zasmucilem. Mam mozliwosc zakupienia przerobionych lamp xenonowych, ktore nie wymagaja redulacji samopoziomujacej. Czyli tył lampy to hella od omegi C, soczewka to hella, przetwornice hella. Natomiast szyba depo. Koles zajmuje sie profesjonalnym przerabianiem lamp. Za caly komplet chce 1500zl. Powiedzial, ze te lampy sa tak zrobione, ze nie potrzeba silniczkow do samopoziomowania. Policja sie nie przypierdzieli... Teraz sam nie wiem co mam zrobic. Chce kupic XENON ale to nie takie proste. Problemy sa wlasnie z tym samopoziomowanie a niebiescy za to scigaja. Druga sprawa to tyl jest od omegi C a ja mam B. Podobno lampy mial w swojej omedze B, a teraz chce je sprzedac. Czy to ma sens ? |
Res best memory O-ka | 2006-03-03 13:29:46 A w jaki sposób "niebieski" sprawdzi czy działa samopoziomowanie ?? |
PEPE 3,2V6 TORUŃ | 2006-03-03 14:51:46 Jeden podnośi tył auta adrugi sprawdza czy działa. |
Vino LOB SYMPATYK M5 Warszawa | 2006-03-03 16:36:05
A wlasnie, ze to tak nie dziala.... |
autoseba Jeep Wrocław | 2006-03-03 16:40:45 A może jeden z niebieskich macha czapką przed samochodem i światła podążają za czapką |
czacha Omega B EDITION 100 ... WLKP | 2006-03-03 18:43:08 [quote]
Powiedzial, ze te lampy sa tak zrobione, ze nie potrzeba silniczkow do samopoziomowania. Policja sie nie przypierdzieli... Teraz sam nie wiem co mam zrobic. " wszystkie fabryczne ksenony muszą mieć samopoziomowanie. Ciekaw jestem co za patent facet zastosował, że nie musi być auto poziomowania. Jak jest taki fachowiec, to niech zatrudni się w Hella, i tam zaprojektuje xenony które nie będą oślepiać. Autopoziomowania też wymagają na przeglądach. Policja może mieć wąty... Za 1500zł chyba kupisz oryginalny zestaw Hella, bez kombinacji i ryzyka, że coś nie będzie działać ok. Różnie jest z takimi składaczkami |
afx Omega B 2.5 TD Częstochowa | 2006-03-04 19:31:43 Wlasnie tez mi sie wydaje ze koles kity sypal. Prawdopodobnie chcial mnie naciagnac. Moze zmontowal z kilku robitych kompletow jeden dobry...
Osobiscie nie znam sie na xenonach bo nigdy nie mialem w bryce takiego gadzetu. Moja Łamaga jest modelem przed liftingiem i nie ma systemu samopoziomowania czy nawet soczewek :/. Co z tym fantem zrobic... sam nie wiem. Natomiast wiem jedno. Xenon musi byc bo zwykle H1 to czeska latarka. Mam nadzieje, ze jak zaloze helki bez samopoziomowania to nie bede oslepial powracajacych bocianow... Jeszcze pomysla, ze to H5N1
Poczekam az ktos bedzie mial do sprzedania oryginal HELLA. |
superbastek DEADSOUL bielsko-biała | 2006-03-19 02:37:18 prosze o konkretna pomoc w takiej mutacji.
kupilem wlasnie xenony (hella) z C i bede je pociskal do B, czy: -ma znaczenie gdzie podlacze "+" a gdzie "-" na przetwornicy? -jak sie "ustosunkowac" do gniazda z piecioma bolcami (chyba poziomowanie) -i jak to k....a w koncu jes z tym autopoziomowaniem-jak to dziala? i jeszcze jedno pytanie w tej konkurencji,mam wrazenie ze jedna zarówka (soczewka)jest czarna a jedna szara - powinienem sie przejmowac?(poza tym ze h.j mnie strzela ze wzgledow estetycznych) dzieki za wszelka pomoc i prosze bez opierdalania mnie,juz i tak duzo znalazlem na forum (czyszczenie,podcinanie itp) a do rozpoczecia i skonczenia dziela brakuje mi tylko tych odpowiedzi. a tak wogóle to moze jakas madra glowa co takie cos przerabiala napisalaby co nieco w poradach,to ostatnio chyba dosc popularny temat. jeszcze raz dzieki za pomoc. [ wiadomość edytowana przez: superbastek dnia 2006-03-19 03:45:57 ] |
robert1x LOB SYMPATYK DAF Audi Wrocław | 2006-03-19 07:43:56 Jak podłączysz odwrotnie to bedziesz miał choinkę w lampie
Co do silniczków to wstawiasz stare na trzy bolce i masz regulacje ręczną A tak na marginesie jak bedziesz sprzedawał silniczki do xenonów to daj znac |
DrA eS ... | 2006-03-19 09:03:58
Ma znaczenie. Latwo sie polapac ktory jest ktory. Miernik w dlon - minus znajdziesz sprawdzajac przejscie miedzy zlaczem a obudowa przetwornicy.
Przeloz silniczki ze starych lamp.
Dziala tak samo jak regulacja reczna tyle, ze to nie Ty krecisz pstryczkiem. Olej to. |
paweldm DEADSOUL Mitsubishi outlander Skarszewy/Gdańsk | 2006-03-20 21:28:38 A samopoziomowanie to już miałem fabrycznie w starej poczciwej temprze kombi i nie było xenonów. Czujnik był przy tylnej osi i przesyłał sygnał do siłowników w lampie. |