MotoNews.pl

Oznaczenia na szybach - PILNE!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Co znaczą napisy na szybach? Jeśli ktoś się na tym zna, proszę o pomoc, gdyż chcę kupić taką samą po włamie przez jakiegoś dresiarza...

Oto dane:

SEKURIT
-SAINT-GOBAIN-
43R-001057
DOT27 M23100 AS2
------------------------
tinted
6***

i jest jeszcze E1 w kółeczku
PILNE!!

Wg mnie to nie oznacza nic specjalnego, Sekurit to nazwa firmy, E1 w kółeczku to jest jakaś norma , SAINT-GOBAIN- to miejsce produkcji , te numerki to numer seryjny , tinted oznacza, że szyba jest atermiczna

Jesli chcesz kupic oryginalna to tylko na zlomie, a tak to po prostu idziesz do szklarza samochodowego, podajesz model, rok i on Ci daje szybę...

Tak mi się wydaje, niech mnie ktoś poprawi, jesli sie mylę.

Wiem tylko ze SAINT-GOBAIN to nazwa producenta bo u mnie w miescie jest fabryka (huta szkla) w której produkója szyby samochodowe. SEKURIT- to jak sie nie myle to rodzaj szyby w tym przypadku bezpiecznej czyli ze w momecie wybicia kruszy sie w drobny mak. pod kreska tinted oznacza ze jest przyciemiona (to z angielska) i 6-ka ze rok produkcji tej szyby to w twoim przypadku 1996. Mam nadzieje ze schociaz troche Ci to pomoze reszty znaków nie potrafie rozszyfrowac bo sie na tym nie znam. W sklepie lub w serwisie wiecej informacji nie jest ci potrzebna Chyba musisz umiec okreslic na jaki kolor masz przyciemnione szybki( w essim standartem jest chyba zielony). Tez nienawidze zlodzieji. Powodzenia!

kto jeszcze pomoże?