Strasznie sie kurzy w bagażniku

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
j.w. myślałem, że to może przez tą"krate wentylacyjną" no to ją zasłoniłem i zero efektu...uszczelniłem silikonem lampy i przekręciłem uszczelke bagażnika o 180stopni bo miałem wode w bagażniku w czasie deszczy..jest sucho ale sie strasznie kurzy!!

siedziałem nawet w bagażniku i nie mam pojęcia gdzie ta dziura, butle z gazem to co 3 dni przecieram bo już jest warstwa kurzu, troszku jeźdze po lasach i takie tam no ale bez przesady z tym kurzem........gdzie szukać rozwiazania?...uszczelka bagażnika czy jak??...nawet tą dziure odpływową pod zapasówką zaślepiłem..nie mam pojęcia....

u Was też sie tak mocno kurzy?

czy pod podłogą bagażnika są jakieś słabe punkty, sie kurzy i przelatuje to przez 'dywan"?

DUPERELKA no ale taka, która już mi skróciła z tydzień życie
pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: omegafan dnia 2005-07-16 00:33:27 ]

No ja na szczęście nie mam tego problemu choć terz się jeżdzi po szutrach,ale nie mam pojęcia którędy tak może ci się kurzyć,może nie dolega dobrze klapa bagażnika?

a może kurz dostaje się przez otwarte okna/szyberdach.

obstawiam dziurę wyżartą przez korozje

O to kolejny rarytac samonosnej dluuugiej karoseri omegi,cala buda pracuje,tylnie drzwi,co u nie ktorych sie czasami rozszczelniaaja przy nierownosciach,dostaje sie kurz,tylnie lampy ,a raczej ich krateczki od srodka bagaznika,wiekszosc omeg nie ma juz polowy blacharki w srodku nadkoli,przy schowkach po bokach,ludzie gubia pozniej klucze,szmatki,szpreje,apteczki,gasnice,bo sa dziury,wiec dostaje sie kurz,z czasem robi sie luzna tylnia klapa bagaznika,uszczelka juz nie uszczelnia,wiec dostaje sie kurz,u kolegi odkleily sie od spodu dwie boczne szyby w bagazniku,zasysalo kurz do srodka i tak mozna wyliczac w nieskoncznosc.Pozdro.

wiec..dziur wyżartych przez korozje nie ma, nadkola wszysto git, zauważyłem że w niektórych miejscach mam porwaną uszczelke klapy bagażnika no ale żeby przez to tak bardzo sie kurzyło?...jakiegoś sposobu na regulacje położenia klapy bagażnika nie ma wiec też kijowo...

u mnie przy zamykaniu przednich drzwi słychać jak tylne pracują , wiec że miętka ta omega no ale przez tylnie drzwi nie wpada kurz..........
pozdrawiam

To naklej uszczelke na klape od spodu,taka samoprzylepna do domowych zastosowan

ok.zrobie tak jak mówisz, i obacze reakcje..

pozdrawim

Cytat:
2005-07-16 11:33:19, omegafan pisze:
jakiegoś sposobu na regulacje położenia klapy bagażnika nie ma wiec też kijowo...

Trochę można pokombinować zamkiem - za cenę bardziej energicznego zamykania .

-----------------
Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec