Wcisnięcie pedału gazu powoduje spadek obrotów

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, mam poloneza - wtrysk jednopunktowy. Instalacja Gazowa zakładana przez Alma -bis z Zielonej Góry (lovato składak).

Autko niestety nie chodzi na benzynie (pompka paliwa padła - zresztą po raz 2gi).
Mój problem polega na tym iż auto chodziło jak głupie. ale ostatnio zaczeły się porblemy - przy wciskaniu pedału gazu obroty gwałtownie spadają - do 1000 obr/min. Max obroty silnika to 2500 obr na minutę/ większe wcisnieceie pedału gazu powoduje ich ostrą redukcję. Instalatorzy od Alma-gaz bis wysłali mnie do ASO żebym sprawdził silnik, silnik w porządku ale na gazie jazda to koszmar..... Kto i gdzie w Zielonej Góze i okolicach mi to naprawi? No i czego szukać (Alma -bis omijam z daleka).

Dlugo masz instalacje? Byc moze zapchany jest filtr gazu w zwiazku z czym reduktor ma ograniczona wydajnosc. Otwarcie przepustnicy dodatkowo zaburza rownowage cisnien na dolocie i obroty spadaja...

Mało gazu - jeśli na Pb chodzi git. Jesli na Pb tez kaszana - lewe powietrze.

Cytat:
2005-07-19 09:09:18, emik pisze:
Mało gazu - jeśli na Pb chodzi git. Jesli na Pb tez kaszana - lewe powietrze.

Na PB nie chodzi (zje*** pompa - ile razy można ją wymieniać.....).
Problem częsciowo rozwiązałem - wlałem WD 40 do przewodu paliwowego - nasmarowałem tym wtrysk (który pnoć nie ma nic do gazu), ale kultura pracy "po odstaniu wd 40 we wtrysku przez 3 dni" wzrosła nieprawdopodobnie. Ino problem nadal pozaostał, bo ewidentnie "gazu mało", ale to już wyjaśnie z panami "do gazu" i nie dam się spławić gadką "że iskra ucieka".