Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2003-03-05 19:08:55 Witam
Kiedys uslyszalem, ale nie wiem czy to nie anegdota, ze rownoczesny niemal projekt samary i faworitki, kosztowal VAZ-a, ponad 3 krotnie drozej niz czeskie auto.., zwolennicy Samarki twierdza ze wlasnie tyle razy Samarka vel Sputnik byla lepsza od Faworki ![]() nawet ten wysoki tyl mial pewne uzasadnienie, autko lepiej sobie radzilo w terenie, przewidziana byla wersja 4x4 ech... kiedys chorowalem na Samarke... ale pozostalem wierny klasikowi ![]() Pozdr Mirek Jankowski |
Anonymous Niezarejestrowany | 2003-03-05 21:44:32 W tamtych czasach eraczej zabrakło w fabryce odpowiednich tabliczek.Więc przykręcili ...jaka mieli ![]() |
![]() Góral (M) Loża Szyderców Opel Meriva A Helmond | 2003-03-05 21:52:25 pomijając fakt że ten numer również się wybija na karoserii... ![]() |
Anonymous Niezarejestrowany | 2003-03-05 22:04:47 To znaczy,ze po prostu sie pomylili ![]() Albo może nie wykonali planu jaki mieli wykonać i brakowało im troche 21093. ![]() ![]() |
![]() sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2003-03-06 00:45:56 Ja mysle ze oni maja z oznakowaniem produkcji i kompletacja niezly dym... trafilem kilka razy na zdjecia z montazu np 110-tek, gdzie na jednej tasmie produkcyjnej staly takze 7-mki ![]() Pozdr Mirek Jankowski |
Anonymous Niezarejestrowany | 2003-03-06 10:51:34 Hehe -porzadna ręczna robota:)
Ale to chyba już jest nie do pomyślenia nawet w naszym FSO:) |
![]() mily_byd SYMPATYCZNY GOŚĆ FSM PF 126p '93 bydgoszcz | 2003-03-06 16:56:28 A jeżeli chodzi o brak modelu Samara combi. Ja sądzę, że to nie był przypadek (spowodowany np. brakiem funduszy czy coś tam), tylko ccelowe działanie. Bo czy wszystkie modele muszą być we wszystkich rodzajach nadwozia? No chyba nie ![]() |
![]() Góral (M) Loża Szyderców Opel Meriva A Helmond | 2003-03-06 17:54:34
Miły, nie zgadzam się z tobą, że u Peugota jest prościej... to co podałeś to oznaczenia fabryczne. Żaden przeciętny użytkownik łady niezaiteresowany nie będzie nawet sałyszał o tych numerkach. Dla niego to będzie tylko 2107. Tak samo jak i łady z serii 11x dla kierowcy mają tylko dodatek w postaci znaczka 16V, a poza tym niczym się nie różnią od 8V |
![]() Krajnik Lada Samara 2108 Wrocław | 2003-03-06 18:29:22 Miły!
Nie uważam żeby w WAZie panował bałgan. Co do oznaczeń modeli to zwróć uwagę, że rozbudowane oznaczenia cyfrowe występują tylko na tabliczkach znamionowych i w dowodach rejestracyjbych. Np. w Samarze nie ma na zewnątrz żadnych oznaczeń cyfrowych, jest np. tylko Łada Samara 1300S. W siódemkach niezależnie od wersji silnikowej masz znaczek Łada 2107. Jeżeli chodzi o oznaczenia w dowodzie rejestracyjnym, to bałagan często występuje w Urzędach Komunikacji! Ja mam w dowodzie: WAZ2108 LADA, żadnej wzmianki o Samarze. Mój kolega ma w dowodzie datę pierwszej rejestracji 1989, a w numerze nadwozia powinno być K, a jest L! Czyżby towarzysze wykonywali już plan na następny rok? I jeszcze jedno pytanie: jak oodczytujecie numer silnika, bo ja musze przy pomocy lusterka ![]() Krajnik |
![]() Góral (M) Loża Szyderców Opel Meriva A Helmond | 2003-03-06 18:45:31
Ja mam 1500i ![]() Kolega Stegienny ma w dowodzie nowy modek łady: Samra ![]() W każdej samarze trzeba użyć lusterka, aby odczytać numerki. |