Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() damian-k Opel Astra Szczecin | 2005-07-18 22:48:09 z tego co ja się naczytałem i wysłuchałem różnych opinii to wybrałbym (i wybrałem) elpigaz. ale to tylko teoretycznie, bo wciąż czekam na montaż i dopiero za jakiś czas bede mugł opisać układ z praktycznego punktu widzenia |
![]() Perzan ST191L-DWMNKW Kraków | 2005-07-19 00:31:48
Jak wybierzesz Elpigaz, to proponuję przynajmniej Nicolausa + czujnik temperatury. Pozdro. |
![]() dcnt Audi 80, Land Rover ... Pilzno | 2005-07-19 11:28:44 Mam elpigaz ale I generacja, zero problemow jak do tej pory (a ladne paredziesiat tysiakow juz stuklo) ![]() |
![]() Perzan ST191L-DWMNKW Kraków | 2005-07-19 11:29:25
Voila jest najprostszą elektroniką Elpigazu. Nie ma do ustawiania chyba nic, poza progiem obrotów przejścia na gaz. Może w nowszych wersjach to zmienili, ale do niedawna na pewno nie miała możliwości podpięcia czujnika temperatury. Nicolaus jest czymś pośrednim między Voila a Leonardo i ma możliwość czujnika temperatury. Pozdro. |
![]() VValdek Ford Mondeo Wrocław // Oława | 2005-07-20 15:45:28 Mam ten sam dylemat. Chcę zamontować instalację z wtryskiem sekwencyjnym. Do "finału" moich eliminacji dotarły instalacje BRC Sequent 24 i Elpigaz. Obie w tej samej cenie 3500 zł.
Wcześniej, przez prawie 5 lat jeżdziłem Asconą z najprostszą instalacją Elpigaz. Nie miałem najmniejszych problemów. Ale to inna generacja i o niczym nie świadczy. Z kolei BRC ( i Landi Renzo ) są chyba najczęściej polecanymi instalacjami na forach, które przejrzałem. Która instalację wybrać ? Którą polecacie ? ![]() VValdek |
![]() czacha Omega B EDITION 100 ... WLKP | 2005-07-25 20:13:18 ja mam BRC II gen silnik 2.0 16V Ecotec, ponoć trudny do zagazowania, a wszystko chodzi bdb. Podstawa to dobry gazownik, bo nawet najlepszą instalcje można założyc byle jak. A potem problemy. Poprzednio miałem BRC w Audi 1.8 na gaźniku i były problemy. Zmieniłem warsztat, i teraz jestem 100% zadowolony
|