MotoNews.pl

[e36] Czym uderzam przejeżdżając przez progi zwalniające?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Co to za element z przodu jakby pomiędzy kołami? Czym grozi uszkodzenie jego? Pozdrawiam!

a moze ty masz gumy na stabilizatorze "wywalone"??

A moze miska poprostu

uderzam czymś metalowym jak za szybko wjade przednimi kołami, kurde, mam te progi pod blokiem:/ Mam nadzieje, że to nie miska. Dziwne, że wy nie wiecie co to.. to jest zawsze ten sam element.

Nie jestesmy jasnowidzami masz auto obniżone? sprawdz poprostu w jakim stanie jest miska, czy jest porysowana, poszczerbiona, czy to nowe slady! Jak nie szukamy dalej przyczyny

A można wiedzieć jakim modelem Ty Tresor w ogóle jeździsz? Bo ja w E30 mam super nisko miskę olejową ale nie ma takiej opcji, żebym zahaczył o próg zwalniający (może masz naderwaną osłonę silnika pod spodem). Trochę się pobródź i właź pod auto

Może poprostu zwalniaj przed tymi progami

Ja tam przejeżdzam przez progi wszelkiej maści, różnej grubości i naprawde czasami bardzo wysokie z trzema czterema pasażerami na pokładzie i o nic nie zachaczam. Może masz już coś naderwane.

Jest takie powiedzenie:
- Jaki samochód podjedzie pod 40 cm. krawężnik?
...służbowy!.
pozdrawiam.

Ja zahaczam moja nie obnizoną E30 o dwa progi przy dojeździe i wyjeździe z uliczki gdzie mieszkam, a zahaczam gdy jade z... przyszłą teściową(~150kg) , centralnie już popie...am trawnikiem sąsiadki mijając mulde, ta sąsiadka chyba zaniedługo poprzebija mi opony bo trawnik ma już zryty. Ten kto zrobił te progi jeździ chyba traktorem...

uderzasz pewnie oslona miski.Ja mam tez obnizona i progi pod blokiem ale pokonuje je pod katem(najezdzam skosem)i jest ok

mam podobny problem

zapewne uderzasz podłużnica- przynajmniej ja tak mam, jak zagladnełem pod auto to sie zdziwiłem jak to wszystko jest porysowane, ale nie sie tragicznego ie dzieje, pomimo tego ze jak juz zdarzy mi sie zachaczyc to serce mnie boli

na codzien jezdze na 17'' ale na zime mam 15'' i zmieniam sprezyny na seryjne

Podłużnice masz niżej od miski olejowej?? Jakoś wierzyć mi się nie chcę, że podłużnice są najniższym elementem z przodu. Musiałbyś mieć taczkę nie zawieszenie...

też zdaża mi się zadudnić czymś w okolicach miski jak najeżdżam na progi(takie czarno białe stalowe-półrury ) bardzo mnie to wkurwia i zastanawia bo jeździłem mniejszymi "furami" i nic takiego nie było...

Wątek odżył
Jesli zahaczacie miską to bedzie na niej widać.. wystarczy sprawdzic

fakt podłużnice sa wyzej- moj blad))
w kazdym badz razie sa tam dwie stalowe belki, ktore wygladaja solidnie- moze podtrzymuja skrzynie. nie wiem dokladnie jak nazwac ten element

Może drązek stabilizacyjny lub miska olejowa. Ja bym na Twoim miejscy zasypał pismami Urząd który zajmuje się drogami na waszym osiedlu. Niech przyjadą i zmienia te progi. Ja mam ten sam problem w Alfie ojca, jest tak niska że co jakiś czas czymś przywale. Coprawda jak szybciej przez niego przejeżdzam, ale wystarczy. Jak masz ograniczenie do 40 lub nawet 20 to chyba wystarczy aby przywali. Wieć miszę coś zrobić z tymi progami. To jest wielkie nieporozumienei z tymi garbami, dziura na dziurze i jeszcze coś "takiego" Ci postawią.