Spryskiwacz cos kiepski

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam
moze to glupie pytanie ale nie wiem co z tym spryskiwaczem jwest nie tak, pociagnal brudu???
wszystko bylo OK a jak zabraklo plynu to sie pogniewal. Po dolaniu plynu co prawda dziala ale ma tak slabe cisnienie ze nie da rady "dosikac" do szyby i wszystko plynie po podszybiu.
Jak go wyciagnac, bo do gory chyba bedzie kiepsko, jesli ktos ma pomysla to dziekuje i pozdrawiam

sama pompke od spryskiwacza jest latwo wyciagnac kladziesz sie pod autko i odpinasz wszystkie przewody no i wyciagasz nic sie nie powinno odlamac ani urwac. mozesz miec zapchane przewody, ktore zdaloby sie przeczyscic albo wymienic

sorki ale nie wiem jak jest w MK7 w MK5 jest prosto tak jak powyzej opisalam

[ wiadomość edytowana przez: ALLka dnia 2005-07-18 22:07:03 ]

możesz spróbować odkamienić dysze spryskiwacza. nie wiem czy w tym przypadku to pomoże, ale raz na jakiś czas taka czynność nie zaszkodzi na pewno
wystarczy zdjąć wytłumienie spod maski, ściągnąć wężyki z dysz, a same dysze wyjąć z klapy i przepuścić przez nie za pmocą strzykawki roztwór kwasku cytrynowego.

muszę sprawdzić z tym kwaskiem... heh... też miałem problem ze spryskiwaczem - powodem było to, że płyn kupowałem w hipermarketach za 6 zł... robiła się piana podczas jazdy i ogólnie zapychało przewody, teraz jest cieplej i nie mam problemu... do zimy

Witam
Czy nie robiłeś cos przy nadkolu - mógł się scisnąć przewód - ja tak miałem?
Odepnij przewody pod maską (na pierwszej złaczce) czy jest podawana woda pod cisnieniem do przewodów - może przytkało dysze? Ja po odpięciu jeszcze dmuchnąłem w przewód aby sprawdzić czy coś nie utknęło w przewodzie.
pozdrawiam
Arturek

pod maska wszystko ok, sprawdzalem cisnienie na pierwszej zlaczce i cisnienie tam nie ma, wyjme spryskiwacz i pewnie sie temat zamknie, dziekuje za przepis na kwasek

A ja proponuje tak: weź szpileczke, lub igiełkę i poprzetykaj dysze - te na masce

U mnie pomogło. Acha sprawdź sobie jeszcze łączenia tych gumowych przewodów - u mnie spadł przewód i też słabo leciało.