MotoNews.pl
7 Jak zimny silnik, auto gaśnie zaraz po odpaleniu. (106201/0)

Jak zimny silnik, auto gaśnie zaraz po odpaleniu.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
przy powtórnym odpalaniu trzeba troszkę dłużej pokręcić, po odpaleniu obroty są nierówne, czasem nawet auto może powtórnie zgasnąć, chyba ze mu się przygazuje, moc silnika bardzo mała - przy ruszaniu bez mocnego przygazowania auto zgaśnie. odpalam na benzynie. jak jest ciepły silnik, odpala bezproblemowo na benzynie, przy odpowiednich obrotach przełącza się na gaz. przy zimnym silniku ni eodpalałem na gazie. co może być przyczyną??, od czego zacząć??. świece, przewody WN, filtr powietrza niedawno wymieniane. prosze o rady , w wyszukiwarce nie znalazłem odpowiedzi, może za słabo szukałem??...
pozdrawiam pomocne dusze

no za slabo szukales bo problem niedawno byl juz 2 razy.

w tych wypadkach (2) byla winna pompa paliwa.

hmm..to ja mam inne pytanie..a jak sprawdzic czy pompa daje wlasciwe cisnienie??

to ja tez sie dolacze
jak sprawdzic ze pompa jest slaba?opalam auto na benzynie,przegazowuje i wlacza sie gaz no i niestety zaczynaja sie problemy z odpalaniem
jak mozna sprawdzic czy to pompa?

Cytat:
2005-10-12 17:24:31, iampinki pisze:
to ja tez sie dolacze jak sprawdzic ze pompa jest slaba?opalam auto na benzynie,przegazowuje i wlacza sie gaz no i niestety zaczynaja sie problemy z odpalaniem jak mozna sprawdzic czy to pompa?

zdejmij jeden z przewodów i zobacz czy po przekręceniu kluczyka leci z niego paliwo. U nie nawet mokry sie nie zrobił
aaaa, dobrze jest to zrobić we dwie osoby, bo w jedną to może to byc ostatni test . Poważnie elektryk samochodowy powinien sobie z tym poradzić.

Inny możliwy powód to brak znikajaca masa na kompie benzyny. Umnie podobno coś takiego było. Po jeździe na gazie gasł zaraz po odpaleniu. Czasami także za drugim razem. Po pociągnięciu drugiej masy do silnika i kompa benzynowego wszystko ustąpiło.