Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2005-07-20 20:47:22 Ma ktos ten aparat?
Szukam cyfrowki dla amatora dobrej jakosciowo, tzn jak na amatora mam duze wymagania, ale nie profesjonalne. Chip online pokazuje tego canona jako najlepszy stosunek ceny do mozliwosci, pisza o nim ogolnie bardzo dobrze: Strona o canonie a510 ze szczegolowa specyfikacja ich ranking aparatow chcialbym wiedziec co Wy o tym aparaciku sadzicie - byl juz temat o aparatach ale tylko ogolne rzeczy, calosc przelecialem i nic zbytnio o tym canonie nie wynioslem. Mialem kiedys kompaktowke 2,1mpx i troszke niewystarczala, stad szukam teraz czegos mocniejszego... tak do 1300zl. Jakies alternatywy dla tego Canona? interesuje mnie przede wszystkim dobra kontrola nad robieniem zdjec, a dokladniej to zalezy mi aby aparat dobrze lapal obiekty w ruchu (rowery...) pozdr. |
![]() Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2005-07-20 22:49:00 |
![]() Kiniusia Opel Vectra 2,2 dTi Kraków/ Trzebinia | 2005-07-20 23:22:50 Ja posiadam ów aparacik Canona A510.
Jak na tą chwilkę i na stosunkowo krótki czas posiadania go i użytkowania jestem bardzo zadowolona. Czasem (ale rzadko) nie dobierze odpowiednio ostrości, ale jest OK. Co się zaś tyczy fotek w ruchu, to jak sporawa część aparatów ruch jest widzialnym na zdjęciu. Zresztą dość dużo fotek an forum jest wrzuconych właśnie z tego aparatu, więc zapraszam do lektury. Chyba, że będziesz chciał to jakieś próbki mogę Ci przesłac na priv. Ujmę to tak, jak na amatorki aparacik można z niego wyciągnąć kilka fajnych rzeczy, i jak dla amatora nie ma co wydawać kosmiczne kwoty na inne cudeńka. Pozdrawiam |
![]() Wolf_Gliwice Photo Story Master Espero 1,8 CD LPG Gliwice | 2005-07-21 10:34:07
Witam Wszystkich! Kupiłem ostatnio aparat Nikkon 5200 i jestem niesamowicie zadowolony! Matryca 5, 8 balansów bieli, 15 zakresów tematycznych, akumulator i ładowarka w zestawie, kabel USB i Audio Video również. Metalowy, mały, poręczny. Dokupiłem kartę 512 MB i za komplet zapłaciłem 1400 zł /sama karta 258 zł./ Jeżeli mogę Ci Rafale polecić, to wal jak w dym. Jeżeli masz pytania....to pytaj ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2005-07-21 11:02:23 z góry sorki za OT .....
Panie Wolf !!.....ale ma Pan SZPETNĄ sygnaturkę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Taki Pan sympatyczny a na forum w sygnaturce zero osobowości ![]() ![]() |
Jacenty Klubowy Weteran Nubira III, KIA SEDO ... Suwałki | 2005-07-21 11:10:58 A FinePix E550 ? RAW, manual, matryca HR 6Mpix ... |
![]() Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2005-07-21 16:08:10 wybor padnie na canona a520.
jest najlepszy w wiekszosci testow jakie ogladalem. Wolfie, akumulator dedykowany do aparatu to najwiekszy szajs jaki moze byc - docenisz moje slowa, jak Ci padnie i poczniesz szukac specjalnego serwisu (mialem takie przygody juz z kamera cyfrowa). po za tym nie wiem czemu wiekszosc osob podneica sie matrycami - nie jej wielkosc jest w aparacie najwazniejsza. 2,1 mpx to max co wykorzystuje sredni fotograf, reszta rozdzielczosci to chyba do fotografowania wlasnej pupy (w celu zliczenia ilosci pryszczy ![]() ![]() a520 to 4mpx z dobrym obiektywem canonka, niezly zoom i super obsluga. bawilem sie troche w sklepie i jest strasznie leciuuutki, w koncu juz 2 paluszki! |
![]() Wolf_Gliwice Photo Story Master Espero 1,8 CD LPG Gliwice | 2005-07-22 08:20:09
Szanowny Panie Bogdanie! ![]() ![]() Do tej pory bylismy na per "PAN", ale od tej zniewagi ....proszę się zwracać do mnie "Szanowny Panie" ![]() Pogrążyłeś mnie totalnie, to pewnie za namową swojej małżonki, która od samego początku była wrogo nastawiona do Gliwic i widzę, że cała familia Bogdanów mnie nie lubi!!! ![]() |
![]() Kiniusia Opel Vectra 2,2 dTi Kraków/ Trzebinia | 2005-07-22 08:26:44 Poza tym ważną sprawą jest to iż ów Canon A510 posiada polskie menu. |
![]() Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2005-07-22 10:12:13 carbol a520 ma jeszcze lepsiejszy zum.
no ale masz racje nie zauwazylem, ze to ta sama matryca. w takim razie lykne a510, chyba ze nie bedzie akurat na stanie ![]() |