| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Marcinescu SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Gdańsk | 2005-07-20 23:54:59 Cześć,
mam kilka problemów z tylną klapą w mojej Ładnej: 1) jakiś czas temu okrutnie trzeszczała przy otwieraniu i zamykaniu - przesmarowałem i teraz klapa samoczynnie opada (np elegancko na glace jak sięgam głębiej do bagażnika),
co zrobić żeby nie opadała? 2) klapa jest lekko przekrzywiona - z jednej strony wystaje ponad krawędź błotnika, z drugiej jest poniżej, czy jest jakaś regulacja? 3) na jednym z prętów (pod szybą) lużno zamocowany jest jakiś plastikowy element - co to i po co? (wygląda jak jakiś łacznik, czy dystans do tych prętów )
pomocy
pozdr |
arsen SYMPATYCZNY GOŚĆ PRZYJEDŹ ZOBACZ!!!!! . | 2005-07-21 00:02:11 standard ja juz sie głowie nad tym nie wiem ile w 2 ładzie nie mam zadnych plastikow i sie łądnie otwiera i zamyk a w tej skrzypi opada e tam panie zaakceptuj i tyle ![]() |
Marcinescu SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Gdańsk | 2005-07-21 00:07:20 ale mnie szlag trafia, bo codziennie dojeżdżam do pracy i korzystam z bagażnika,
próbowałem nawet robić nacięcia na prętach, ale chyba nie tędy droga |
arsen SYMPATYCZNY GOŚĆ PRZYJEDŹ ZOBACZ!!!!! . | 2005-07-21 00:09:32 mozesz próbowac z tymi zabkami jak pisze janosik ale z doswiadczenia wiem ze to niewiele daje kiedys myslałem nad wymiana pretów na jakies sztywniejsze... |
Marcinescu SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Gdańsk | 2005-07-21 00:11:08 Yanosik - drążki zamocowane na ostatnim ząbku i nic...
a klape próbowałem dociskać "ręcznie" - wraca jak gąbka |
arsen SYMPATYCZNY GOŚĆ PRZYJEDŹ ZOBACZ!!!!! . | 2005-07-21 00:14:22 co do regulacji to wydaje mi sie ze da sie troche na tych srubach przy zawiasach poregulowac (no chyba ze ktos nie ma srub) ale nie wiem jak w tedy bedzie z zamkiem i zamykaniem
|
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2005-07-21 08:06:10
Te drążki muszą być za ostatnim ząbkiem, wtedy po przekręceniu kluczyka klapa sama się bedzie unosić. |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2005-07-21 09:19:44 dziwne, bo ja mialem na ostatnim i zawsze klapa spadala mi na leb. Unosila sie, owszem, ale10 cm.
mam wrazenie, ze moze te drazki jakos traca sprezystosc z czasem, wyrabiaja sie. Moze trzebaby je odwrocic? Ja prawde mowiac nie mialem odwagi ich zdjac
aha, przypomialo mi sie... o ile pamietam, to ten plastik mialem miedzy pretami jako takarozporke - i zeby przestawiac prety na zabkach, to tzreba bylo to wyjac. a klapa moze wystawac, bo maszkrzywy zawias. Mnie wstala po dzwonie, a potem blacharz jakos zawias doginal.... [ wiadomość edytowana przez: adasco dnia 2005-07-21 09:22:49 ] |