| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
carinus LPG User Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2005-07-23 22:39:17 Jezeli silnik nie pracuje przez caly dzien na jałowych to nic mu chyba nie bedzie.Chyba masz malutki palnik w mixerku skoro na wolnych nie zasysa wiekszej dawki gazu. |
tobitobi Essi olsztyn | 2005-07-24 14:26:13 Od roku jezdze na 0,1 - 0,15V, ciekawe jak dlugo jeszcze...? |
emik Kalisz | 2005-07-25 09:35:25 Witam
Co do regulacji, miałem bogatszy bieg jałowy w granicach 0,6V, a pózniej, ze wzrostem obrotów, równiez w tych granicach. Z faktu że mam pełny wtrysk na Pb i grzany kolektor ssący wartosci lambdy na jałowym zmieniały sie znacznie, z tendencją do wzbogacania. Przy tego typu ustawieniach silnik miał muła przy przyspieszaniu (dziura) - gwałtowne zubozenie mieszanki, czy też zalewanie, zresztą obserwowane - lambda 0. Miał tez apetyt na LPG i śmierdziało siarkowodorem. Generalnie nie mam mozliwości ustawić instalki na trwale na wartość 0,5-0,2V. Uda mi się to na chwile, a pózniej wskazuje warosci zerowe. Nie posądzam uszkodzenia lambdy. Na Pb jej praca jest poprawna (szybkie zmiany z wartosci bogatych do niskich). Więc skoro silnik chodzi poprawnie, przy obecnych ustawieniach zbiera się, nie smierdzi gazem i zgniłymi jajami, mozna przyjąć że jest oki. A sam pomiar lambdy, błędny, czy też jej charakterystyka daje o sobie znac?? Mikser mam 32, przepływomierz klapowy oraz klape i antywybuch. Moze ta całość w ukladzie dolotowym wpływa na brak mozliwosci ustawienia lambdy na "cymes" |