| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
HEVA Senator B 3.0 24V Bydgoszcz | 2003-03-06 15:47:13 Jak w temacie. Jaką oliwę zapodać do mojej Bestii? Podajcie jakieś nazwy niedrogich, dobrych olejów. Nie wiem nawet czy to ma być syntetyk, czy minerał, czy półsyntetyk. A w moście też się zmienia oliwę? Wiecie może jaka tam przychodzi? Wiem tylko, że do mojej skrzynki należy lać DextronII. Pytam, bo nie chcę nic spieprzyć. THX |
arklin Opel OMEGA B i BFL Koszalin | 2003-03-06 15:56:58 No cóż jesli chodzi o niedrogi i dobry to moim zdaniem taki jest Lotos. Ja zalewam Bestyjkę Lotosem Dynamic 0W40 oczywiście full syntetyk (100 zł/4l w Macro). Ale zawsze możesz zapodać semi 10W40 kosztuje coś ok. 60 zł za 5l w sklepie. Na pewno renomą cieszy się MObil, ale czy rzeczywiście jest lepszy? Być może choć ja mam zaufanie do Lotosa więc po co przepłacać?
Pozdr |
_Krzysiek_ Opel Omega B Szczecin | 2003-03-06 19:19:07 Słyszałem od mechanika że syntetyk opałca się lać tylko do 80 tys km. Przy większym przebiegu nie ma różnicy. Ale ta opinia wydaje mi się podejrzana, co o tym myślicie?
pzdr _Krzysiek_ |