Jak podlaczyc radio

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Mam problem a mianowicie chodzi mi o radio./..chcialbym je w koncu podłaczyc..ale nie bardzo wiem jak...chodzi o to ze nie bardzo wiem gdzie jest kabel od zaplonu w maluszku.Wiem ze przy kierownicy...i mysle ze trzeba zdjac ta plastykowa oslone i tam jest..ale nie bardzo wiem ktory..czy ktos wie jaki kabel od zaplonu ma kolor i czy we wszystkich bąkach jest taki sam.Prosze o wyrozumialosc dopiero zaczynam,niemam sie co rownac z Wasza wiedza..a nie bardzo mam sie kogo zapytac.Wiec z laski swojej odpowiedzcie mi na pytanko.Tylko lopatologicznie prosze moze jakies linki..jak sie zabrac i od czego zaczac

podpenij sie do kabla od drugiego bezapiecznika przy skrzynce z bezpiecznikami o ile masz fla.

Jak nie palisz fajkoof, to (oczywiście jeśli masz) odłącz zapalniczke i weź od niej zasilanie.
Pozdro

ot tak po prostu..troche kabla?? a jak ten kabelek przeprowadzic do wnetrza samochodu?? a nie mozna gdzies w srodku??mam fl'a a drugi bezpiecznik od czego jest??a moze po nitce do klebka?? ale ja durny w tych sprawach.wiec prosze nie denerwujcie sie ale jakos kiedys kazdy zaczynal a od kogo mam sie uczyc jak nie od tych najlepszych

he..ani nie pale fajkoof ani niemam zapalniczki..to jest kolejny problem w tym baku..bo nic nie mozna podlaczyc pod te gniazdo..np odkurzacz albo..inne ustrojstwo..a jakies inne pomysly??

jak masz wneke od radia....
Wsadz tam łape-wymacaj wtyczke,ona musi tam gdzies luzno wisiec
Powinny isc d niej 2 kabelki-czerwony,i czarny.
Pod czerwony podpinasz:
-zasilanie,
-pamiec,
Pod czarny:
-mase radia...
I masz juz masz najprosciej jak idzie podpiete radio!!!!
Głosniki podpinasz według napisó na kabelkach

tak juz probowalem..moze ten czerwony przewod nie jest do niczego podpiety a moze jak podepne czarny pod mase a czerwony pod zasilanie i nie podepne pamieci to mi radio nie zadziala?? moze tak byc??

raczej nie,musi dzialac, pamiec po to zeby nie ustawiacnp. fal radia za kazdym razem jak wsaiadasz doauta i wlaczasz sptzet>

Z tego co pamiętam jak u siebie podłanczałem radio to musiałem oba "+" podpiąć bo inaczej nic nie chciało grać, więc rozdziel ten kabel na dwa i podepnij do radia i bedzie hulać (a oprócz tego mase też oczywiście ).

jezeli nie podepniesz pamieci to nie zabangla... w wiekszosci nowych odtwarzaczy tak jest

PANOWIE..WIEEEEEEEEEEEEEELKIE DZIEKI bardzo mi pomogliscie dopiero zaczynam...wiec pytan jest mnóstwo..DZIEKUJE JESZCZE RAZ radio gicik wszystko jest okej)