[PONY] centralny zamek

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

czy ktoś w was ma może mamontowane w Poniaczu centralny zamek - taki jaki można dostać na allegro? czy w ogóle ktoś miał z tym styczność? chciałbym założyć costakiego u siebie - po ok. 130 zł są dostępne dwa siłowniki, pilot i mini alarm - co o tym sądzicie?

JA mialem w ponym orginalny centralny zamek, ale z biegiem czasu (14 lat) zaczynal szwankowac, wiec kupilem nowy alarm ( bo tez byl alarm ale taki badziewny) z centralem i teraz smiga bez problemu. caly zestaw kupilem z allegro za 150 zl.

mam fabryczny centralny w Pony i jest taka sprawa, ze otwiera mi wszytskie drzwi za kazdymr azem, ale nie zamyka mi tylnich lewych :| zamkna sie raz na jakis czas, ale to bardzo zadko
co to moze byc za awaria

Prawdopodobnie uszkodzony siłownik

Cytat:
2007-01-29 13:49:29, cendra pisze:
mam fabryczny centralny w Pony i jest taka sprawa, ze otwiera mi wszytskie drzwi za kazdymr azem, ale nie zamyka mi tylnich lewych :| zamkna sie raz na jakis czas, ale to bardzo zadko co to moze byc za awaria

Rozbierz te tylne drzwi i sprawdz czy sam silownik dziala otworz /zamknij. Ja w sonacie mialem podobny problem nawet w tych samych dzwiach i okazalo sie ze silownik ma ciezko zamkanac. Po przesmarowaniu wszystkich cięgienek jest ok.