Koszt wyminay pierscieni

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wiatam mam pytanie ile moze kosztowac wymina pierscieni ( brak cisnienia ) w silniku 1.4 mono rocznik 93, moze ktos juz robil taki remont.

zestaw dobrych pierścieni /goetza/ to koszt niecałe 160zł

wymiana to różnie - od 100-200zł

Cytat:
2005-07-22 11:56:13, slawas1 pisze:
zestaw dobrych pierścieni /goetza/ to koszt niecałe 160zł wymiana to różnie - od 100-200zł

Hmmm za naprawe silnika machanicy chaca max 1400 to chyba lekk przesada w takim ukladzie

wiesz, naprawa naprawie nierówna

200zł to koszt wymiany samych pierścieni bez ruszania innych rzeczy

Cytat:
2005-07-22 11:53:01, Irek29 pisze:
Wiatam mam pytanie ile moze kosztowac wymina pierscieni ( brak cisnienia ) w silniku 1.4 mono rocznik 93, moze ktos juz robil taki remont.

Jesteś pewien że to kwestia pierścieni?Zrobiłeś póbę z olejem przy pomiarze ciśnienia sprężania?

no rozumiem, moze troche nie jasno sie wyrazilem prawdopodobnie z pierscieniami trzeba bedzie wymienic jeszcze "cos" ( jakie ewentulanie czesci do wyminy wchodza w rachube ze koszt naprawy moze byc tak duzy ). Na dzien dzisiejszy brak cisniena w silniku: na 1 cylindrze 8, na pozostalych 4, po probie olejowej wskakiwalo na 11. Pytam sie bo koszt wydaje mi sie lekko zawyzony i zebym wiedzial jak mechanikow przeegzaminowac z naprawy.

ja ci powiem co na 99 % bedziesz miał do zrobienia
likwidacja progu na cylindrze ..
u mnie było jeszcze wymiana zaworów wydechowych + 1 dolot
ale o tym juz gdzies pisałem .
+ dotarcie
ale ja sam robiłem ze znajomym mechanikiem od okiem super majstra wiec załąciłem za robocinze dobrym grillem i wódeczką

Cytat:
2005-07-22 12:30:38, fantaTA pisze:
ja ci powiem co na 99 % bedziesz miał do zrobienia likwidacja progu na cylindrze .. u mnie było jeszcze wymiana zaworów wydechowych + 1 dolot ale o tym juz gdzies pisałem . + dotarcie ale ja sam robiłem ze znajomym mechanikiem od okiem super majstra wiec załąciłem za robocinze dobrym grillem i wódeczką

Takim to dobrze jak mi zrobia dam znac ile mnie skasowali i jak chodzi silnik po takiej opracji bo roznica powinna byc ogromna

u mnie silnik pracuje ciszej .
troche mocy w pewnych obszarach obrotów dostał (ale ja mam 1.3 więc )
spalanie nizsze nie zauwazyłem
ale naważniejsze nie bierze OLEJU ..

U mnie Essi od poczatku jak go nabylem ( 2 lata ) wogole nie dolewalem miedzy zmianami oleju, a wymianiam co 10 tys ( lpg ) i mam nadzieje ze po naprawie tez nie bede musial tego robic

Cytat:
2005-07-22 12:02:52, slawas1 pisze:
wiesz, naprawa naprawie nierówna 200zł to koszt wymiany samych pierścieni bez ruszania innych rzeczy

Sałwku to i tak tanio, bo rzecz wiąże się z targaniem głowicy i miski. Nie wiem czy np. we WRoCku ktoś za tyle by zrobił.

Witam wszystkich, przed wczoraj odebralem essiego z naprawy koszt w jakim sie zamknalem na dzien dzisiejszy to 1900 ( pierscienie, zawory, "hydroszroty", uszczelki ) robocizna 700 czesci 1200. Silnik chodzi ciszej jednak nierowno ( w okolicy 2000 obr szarpie i dusi sie jakby nie mial mocy ), czyli inwestownia prwdopodobnie ciag dalszy. Naprawe bede reklamowal jednak mam prosbe do klubowiczow z zachodniopomorskiego o pomoc w zdiagnozowaniu "choroby" auta ( moze ktos by rzucil okiem i cos doradzil zeby nie dac za duzo zarobic zakladowi ). Pozdrawiam

niezle skasowali....