| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
bimber1 (S) Furious Moderator kant Kraków | 2005-07-23 00:13:48 spalanie gaz przy dobrej instalacji i nie zmulonym aucie ok 12 litrow.Oc place 270zł na rok - silnik 1.3 max znizek.
Za te pieniadze co masz da sie kupic dobrego kanta,tylko trzeba szukac okazji,nie napalac sie na pierwszego lepszego.Powodzenia i pozdrawiam |
gumbas5 F&F Sympatyk German Style Katowice | 2005-07-23 00:19:53 moje pierwsze auto to było 125p - jeździłęm nim przez 2 lata - i powiem jedno - TO JEST BOSKIE auto jeśli miałbym wybierać to wybrałbym właśnie 125p - co do możliwości zakupu to wiadomo, trza patrzeć na to samo co w innych używanych autach - czyli stan silnika i blachy, blachy i jeszcze raz blachy (szczególnie główne elementy podwozia: podłużnice, poprzecznice, progi itd.) jak będziesz cierpliwy to napewno coś znajdzieć w conajmniej dobrym stanie, powodzenia |
Wujek-Kajtek F&F Sympatyk FSO KRAKÓW | 2005-07-23 03:24:44 Kant to cudowne i tanie w utrzymaniu auto
Za 1300 kupisz naprawdę ładnego, oczywiście jak poszukasz
Szukaj szczególnie wczesnych MRów czyli z lat 1975-1980, bo one są najlepsze i najtrwalsze, poza tym najładniejsze ze wszystkich MRów
Oblookaj mój profil, znajdziesz tam mojego brązowego kancika, którego zanabyłem za 600 pln. niestety był bez LPG, ale z tym już się uporałem
Przebieg oryginalny 79kkm, blacha ideał, wnętrze ideał, mechanicznie dobry (z wyjątkiem układu kierowniczego i wyjącego dyfra). Szukaj takich z listwami progowymi na zewnątrz, metalowymi listwami drzwiowymi i znaczkiem licencja fiat. To ostatnie ciężko trafić, bo mało trwałe te znaczki były, ale jak będzie miał listewki progowe, to już dobry znak
Oczywiście patrz na blachę, bo to najważniejsza rzecz, czyli podłoga i wygląd zewnętrzny, potem mechanizmy najważniejsze czyli silnik i skrzynia, zawias. Układ kierowniczy też najlepiej porządny, ale to najmniejszy problem chyba. Hamulce też nie są tak ważne, bo za małe pieniądze się z nimi uporasz, a jak już będziesz mieć kanta, to tematów o hamplach jest mnóstwo, więc zapoznasz sie z najlepszymi sposobami naprawy
Pozdrawiam ![]() |
![]() Kwadrat125 F&F Sympatyk Fiat 125p Mielec/Kraków | 2005-07-23 11:28:40 tak jak pisze kajtek 125 to calkiem fajny samochod ktory przy w sumie nie tak wielkim nakladzie finansowym daje mnostwo radosci....jesli mialbym cos wrzucic od siebie to tak jak kajtek polecam wczesne Mry...ale jeszcze bardziej modele 68-75
jednak o takie w dobrym stanie i za male pienoadze jest juz coraz trudniej. Jesli bedziesz kupowal to zwroc uwage zeby byl z przed '80 roku bo zawsze znizka w PZU za weterana szos cieszy oko , pozatym szukaj okazji pomiedzy emerytami czesto bywa tak ze wlasnie u nich za niewielkie pieniadze mozna znalezc prawdziwe rarytasy.
pozdrawiam i zycze udanych łowow |
Radass Fiat 126p Brodłej | 2005-07-23 11:29:46 miałem Fiata 125 przez rok, obejzyj dobrze podłóżnice tylne i obadaj mocowania zawieszenia, podłoge, przy szynach foteli, nadkola, najlepiej na kanał, powoli i bez pośpiechu, poodginać sobie wykładzinke i zobaczyc stan podłogi. Dobra buda to podstawa, Duży Fiacior zawsze dowoził mnie na miejsce, nawet jak pompa wody czy uszczelka pod głowicą padły |
Samael HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2005-07-23 14:37:11 do tego wszystkiego nalezy dodac ze fabryczne czesci do 125p sa baardzo tanie, wiec jak bedziesz musial cos naprawic to z torbami nie pojdziesz |
Wujek-Kajtek F&F Sympatyk FSO KRAKÓW | 2005-07-23 16:59:46 Jakie obawy?! Kant na gaz jak jest dobrze wyregulowany i nie ma oporów niepożądanych (blokujące hamulce, zajechany dyfer, za niskie ciśnienie w oponach) pali około 12 litrów LPG po mieście i to nie przy jeździe dziadziowo-emeryckiej, tylko normalnej.
Benzynówki raczej nie kupuj jeśli masz do dyspozycji 1300 złotych. Generalnie chodzi mi o to, że zawsze po zakupie trzeba przeprowadzić małe remonty itd itp, a instalacja gazowa, to dodatkowy koszt 1100-1300 pln. Inna sprawa, że niezagazowane można kupić tanio w świetnym stanie, ale dodać do ceny trzeba te 1300 za LPG. Najlepiej byłoby gdybyś zebrał około 2000 pln. Wtedy możesz bez żadnego problemu zakupić pięknego i zadbanego kanta na benzynce i założyć mu gaz. Pomyśl nad tym, bo możesz poczekać jeszcze ze 2 miechy i w tym czasie szukać porządnego benzyniaka i zbierać kasę
Wtedy gwarantuję, że po zakupie będziesz zadowolniony
Jeszcze polecam poprosić kogoś z F&F z Lublina, kto się zna dość dobrze o pomoc w obejrzeniu takiego kanciaka i będzie gitesik
pzdr |
![]() Kwadrat125 F&F Sympatyk Fiat 125p Mielec/Kraków | 2005-07-25 13:59:41 |
Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2005-07-29 23:32:31
Ja mam średni wynik ~12/100 przy mieszanej, a nie lubię zostawać z tyłu, poza tym do pracy wyjeżdżam tak "za pięć" . Myślałem że to tragedia i coś słabo poregulowane, ale jak przeciągałem na każdym biegu to miałem ~12l/80km . Na trasie przy średniej prędkości przelotowej 120-130 pali mi w granicach 10,5/100 paliwa o ponad połowe tańszego od ON . Normalnie żyć nie umierać! |
yakuzsa Lublin | 2005-08-02 18:19:48 a co mozecie powiedziec o Fiatch z silnikiem 1.3 wersja włoska?
rocznik 76 głównie chodzi mi o ten silnik, czy częsci pasują od F 1500? |
Rino125p F&F Sympatyk Kraków | 2005-08-02 19:25:39
|