Pytanie techniczne dla znawcow-looz na kierownicy-FILM

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Od dawna mam looz na kierownicy...
Objawia sie to tym ze na postoju lapiac kierownice i ciagnac ja gora dol czuc looz. Czym to sie objawia hmm tym ze przy predkosciach wysokich dla autka 100-130 drgania sa czasami bardzo duze!. Czemu tak? Proste.. jak sie jedzie po malu to drgania przenoszone z ukladu nie sa tak duze ale wlasnie przy wysokiej predkosci przenosi najmniejsze SKOKI zawieszenia i kierownica tez po prostu SKACZE!.
Przekladnie wykluczam bo tak jak mowie czuc i WIDAC w pierwszych 3 sekundach filmiku ze looz wystepuje glownie na tym gornym plastiku, objemce, nie wiem jak to nazwac. Pytanie. Czy da sie to wymienic, w jaki sposob sie do tego zabrac? Uklon w strone LIKEDA bo on na pewno wyciagal te bebechy przy robieniu przekladni etc etc... wiec jesli ktos ma jakis pomysl niech pisze

FILM >>TUTAJ<< (leciutki 5 megowy) szybki serwer...

[ wiadomość edytowana przez: biernus dnia 2005-07-23 17:26:22 ]

masz uszkodzone mocowanie kolumny kierowniczej do karoserii.
Ta kolumna nie ma prawa tak latać.

Kolumna ani drgnie!. Obudowa drazka....TAK

Chodzi mi o tą "rurę" którą trzyma ta aluminiowa obejma przykręcana na dwie sruby.
Sparwdziłem,to jest "Rurka-kolumna kierownicy" a to w srodku do czego jest przykręcona kierownica to "wałek-mechanizm kierowniczy"

No tak tylo looz jest na tym plastiku... ta RURA sie rusza, a ta czesc ktora jest przykrecona srubami czyli ta aluminiowa obejma nie drgnie!

No własnie, bo ta rura w tym trzymaku aluminiowym opowinna być na sztywno.