Kabelki :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Sprawa kabelków wysokiego napięcia była poruszana już nieraz :) Ale mam pytanie: czy może to być objaw kiepskich świec i przewodów? A mianowicie - wirujące wolne obroty. Czasami zdarzy się, że auto zgaśnie. Obroty skaczą z 40 do 1000. Np. przez 30 sekund chodzi równo i od razu wruuum i podskoczy do 800, spadnie do 400 i tak chwilę, potem znów równo.... Może to być przez przewody? Przewody nie były wymieniane przez 6 lat. Albo silnik krokowy. W którym miejscu jest silnik krokowy w C30-SE ?

ja mialem taki eobjawy przy uszkodzonej sondzie lamda no i jeszcze duzo palil
tabaluga

>>>>>>ja mialem taki eobjawy przy uszkodzonej sondzie lamda no i jeszcze duzo palil

Aaaaa możliwe, że to lambda... Ale nowa to równiutkie 300 zł, więc muszę wiedzieć na 1000000%. A puszczał czasami z rury siwego dyma jak lambda była niesprawna? (objaw złej mieszanki) Lambda tam ma 4 przewody - to dość ważna sprawa. Trzeba włazić na kanał by ją wymienić?

SILNIK KROKOWY JEST PODŁĄCZONY OD SPODU CIENSZYM WĘŻEM( SREDNICA OKOŁO 35MM) DO GŁÓWNEGO WĘŻA POWIETRZA ( PRZEPŁYWOMIERZ- KOLEKTOR). DOSTĘP JEST TRUDNY.

SPRAWDŹ TEŻ CZY PRZEPŁYWOMIERZ NIE JEST PO ROZBIÓRCE, I SPRAWDŹ TEŻ SZCZELNOŚĆ PRZEWODU POWIETRZA( LEWE POWIETRZE TEŻ ZMIENIA WOLNE OBROTY.)

POZDRO MEGA_3 I JEGO 3,0 SEJ

SILNIK KROKOWY JEST PODŁĄCZONY OD SPODU CIENSZYM WĘŻEM( SREDNICA OKOŁO 35MM) DO GŁÓWNEGO WĘŻA POWIETRZA ( PRZEPŁYWOMIERZ- KOLEKTOR). DOSTĘP JEST TRUDNY.

SPRAWDŹ TEŻ CZY PRZEPŁYWOMIERZ NIE JEST PO ROZBIÓRCE, I SPRAWDŹ TEŻ SZCZELNOŚĆ PRZEWODU POWIETRZA( LEWE POWIETRZE TEŻ ZMIENIA WOLNE OBROTY.)