MotoNews.pl

Brak iskry ,nanoplex 213

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Problem jest taki, maluszek 1996 rok, stał teraz pod chmurką z3-4 miesiace nie ruszany a jak juz chciałem go odpalić niedawno okazało się, że nie ma iskry i nie pali.Dziś wymieniłem czujnik położenia koła, nanoplex na inny 210, cewkę na inną, świece , a iskry jak nei było tak nie ma :/
+12 dochodzi do układu i cewki, masa jest, akumulator dobry, jakieś pomysły?

ps.nie mam tez lewej pozycji z tyłu pomimo dobrej żarówki, może to ważne
pozdrawiam

U mnie od ciagłych wstrząsów nawalił kabel od czujnika położenia wału w miejscu gdzie wchodzi we wtyczkę od czujnika. W pewnym położeniunie stykał i auto nie paliło.

Może jakiś bezpiecznik ?

w takim razie byc moze nie masz dobrej masy popraw srubke do ktorej jest przykrecony czarny kabelek

wymien kabel idacy od konektora-zlaczki ten od czujnika polozenia kola pasowego do cewki wymien caly przewod mysle ze zapali naprawde... one sie tam czesto przerywaly

U mnie było to samo - też nie było iskry.Pożyczyłem moduł od kumpla i działał w moim samochodzie. Mój moduł w jego samochodzie działał ale u mnie nie działał, skończyło sie na tym że zamieniliśmy sie modułami

sprawdz dobrze ten konektor czujnika polozenia wału.Zobacz czy ze wsówkami wszystko ol rajt.

wymieniałem czujnik położenia wału...ale ten kabelek co jest od modułu do złącza stary został...sprawdze czy przewodzi dziś...

gdzie w WAW tanio dostane nanoplex?a może ktoś ma pożyczyć na 1 dzień ,żeby sprawdzić , czy działa....a masa jest dobra na 100%

wszystko sprawdzone- iskry jak nie było nie ma...

i co teraz?
kto ma sprzedac nanoplex ? albo pożyczyć na test

ja tez mialem ten problem - padl mi kabelek od czujnika polozenia walu

Sprawdż jeszcze kabel na odcinku od złacza do modułu (już dokładnie nie pamiętam) Tam jest zastosowany dziwny patent którego nie pojmuję. Kable schodzą sie w jeden żeby sie potem znów rozłaczyć U kumpla własnie na tym odcinku była przerwa jednego z kabli. Też nie było iskry, zrobiłem obejscie i bangla

wszystkie kable są ok...iskry brak :/

pomysły? czy musze zmienić fure? ;(

nie no nie przesadzaj. nanoplexy rzadko padaja ale zdarza sie - sprawdz od kogos

Cytat:
2005-07-28 10:17:31, Jabel pisze:
wszystkie kable są ok...iskry brak :/ pomysły? czy musze zmienić fure? ;(

A sprawdzasz miernikiem czy "na oko" czy izolacja nie jest przetarta Własnie przerwa wyszła dopiero przy sprawdzeniu miernikiem.