[126]Podwieszenie wachacza w inny sposób (fotki)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dostałem maila od Artiego, gdzie zamieścił fotki w jaki sposób podwiesił wachacz.Prosił mnie o zamieszczenie na forum , więc zamieszczam

[ wiadomość edytowana przez: lukaszc dnia 2005-07-25 14:07:48 ]

Nie wiem dlaczego, ale mam wrażenie że mocowania amorka nie sa zbyt trwałe, przynajmniej wydaje mi sie ze to chyba nie na polskie drogi, a już napewno nie na KJS, ale pojeździ to zobaczymy.

A czy prawy amortyzator nie bedzie się grzał od wydechu ?

Ja bym sie bal tym jezdzic :|

Cytat:
2005-07-25 14:53:45, mate17 pisze:
Ja bym sie bal tym jezdzic :|

Niby czemu? Przeciez nawet jak sie urwie to nic sie nie stanie. To sa amortyzatory zmniejszajace skok tylko. Normalne amory sa na standardowym miejscu - tylko mocowania sa przerobione, co widac drugiej focie.
Co do trwalosci tego..w sumie sily rozciagajace nie sa tak duze, wiec nie powinno tego wyrwac mi sie zdaje.

mysle ze to za delikatne rozwiazanie, na ostych hopach cos kleknie.

Tez mi sie wydaje ze to zadelikatne, ciekawi mnie za to otwor na rure od powietrza wyciety w tylnej sciance grodziowej, to polepsza ogrzewanie czy chlodzenie :>??

a jeśli by dać seryjne amortyzatory w seryjnym miejscu i oprócz tego jeszcze taki dodadkowy komplet amorków z tyłu tak jak na fotkach moze spełniałoby to lepsza role??

[ wiadomość edytowana przez: -maly- dnia 2005-07-25 18:38:47 ]

przeciez tak to jest wlasnie przewidziane, jest sprezyna i amor tam gdzie powinien byc a ten amor na fotce robi za haltpasa. tak czy siak wg mnie to sie nie sprawdzi.. za delikatne toto

Skoro amorek od pralki wytrzymywał to czemu ten miałby pasc - pozdro.
Arti poprawił poprzedni wynalazek po prostu to działało.

Tutaj macie wiecej fotek tego malucha podczas budowy.

ja stawiam na to ze sie ułamie w miejscu przyspawania mocowania tego dodatkowego amorka do wahacza

Jak dla mnie wbudowie tej rajdowki to za duzo patenciarstwa do niczego nie sluzacego jest. Nie wiem poco zmieniac poszycie tunelu wewnatrz samochdu, po co ten wlot w blotniku, po co wycieto belke przednia ? i czemu tam sa jakies inne amory ?? jak dla mnie to to rozwiazanie moze byc awaryjne dosc. ale deska bedzie mysle pierwsza klasa.

Mam takie male pytanie,ile ten samochod ma w ogole wazyc???? Duzo wzmocnien widze,kasta bedzie sztywna jak h... po viagrze

Taki mały ot ale jak własciciel tego malca mówi łze wsadzi 1,1 z zoski to tez kazdy mówił ze to mzonki, nie bedzie jezdzic itp itd mineło troche czasu najpierw forti i nitro a teraz swapy to normalnosc...