| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
t-tas 125p brzezia łąka | 2005-07-25 21:27:27 czy to "coś tam jeszcze" to była podpora(łożysko) wału??? |
t-tas 125p brzezia łąka | 2005-07-25 22:00:14
to może to właśnie podpora(jeśli nie wiesz co to dokładnie to jes to łożyko kulkowe zawulkanizowane w metalowej obudowie co powoduje,że łozysko ma pewien zakres ruchu podczas pracy wału)kiedyś na warstacie robiliśmy próbę ruszania pod obciążeniem bo tylko wtedy wał stukał i jak się okazało podczas ruszania wał się tłukł-spowodowane było to zwiększoną elastycznością gumy w podporze a co za tym idzie jej mniejszą sztywnością -po wymianie podpory przypadłość zniknęła nie daję gwarancji,że to na pewno wina podpory tak wiec niech ktoś kto to przeczyta poprawi mnie jeśli się mylę swoją drogą jesli wymieniam krzyżaki na wale(czy sobie czy komuś)wymieniam też tę podporę tak dla świętego spokoju-koszt niewielki a wał po remoncie |
chomikbp FSO polonez caro Biala Podlaska | 2006-03-01 09:54:50 ja mam taki problem ze stuki slychac przy ruszaniu jak i przy zmianie biegów, krzyzaki sa wymienione. Wczoraj wozilem kumpla z tylu i stwierdzil ze stuki dochodza z prawej stronie. Czy nato moga miec wplyw zuzyte amortyzatory? doam jeszcze ze drazki reakcyjne w listopadzie wymienialem a tuleje na resorach w sierpniu |
chomikbp FSO polonez caro Biala Podlaska | 2006-03-01 10:24:02 Troche sie martwie bo niedługo czekaja mnie dwa wyjazdy jaeden pod Łudz a drugi albo do szczecina albo do wrocławia, i nioechce zeby mi kola poodpadały |
Koval_stm Miłośnik FSO Fiat 125p ; Fiat 126 ... Warszawa | 2006-03-01 11:08:58 Tłumik obija się o bak.
|
chomikbp FSO polonez caro Biala Podlaska | 2006-03-01 16:13:26
Wiesz co otym nie pomyslałem. Zaraz sprawdze Dzieki |