Jaki olej do mostu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam mam BMW e-36 91' 2,5litra mam pytanie jaki olej kupic do mostu i ile tam wchodzi pozdrawiam

Cytat:
2005-07-26 13:43:22, remo76 pisze:
witam mam BMW e-36 91' 2,5litra mam pytanie jaki olej kupic do mostu i ile tam wchodzi pozdrawiam

najprawdopodobniej masz nie wymienialny.
Tutaj

Esh... ja to chyba dzisiaj mam szczescie do postow nadajacych sie do zablokowania TUTAJ masz post w ktorym masz napisane o 318 wiec mogles po prostu go kontynuowac tylko zadac pytanie o swoje 325. Wystarczy uzyc wyszukiwarki zanim sie zacznie nowy temat by upewnic sie czy juz nie bylo o danym temacie mowione. I znow kulturalnie udzielono wskazowek

[ wiadomość edytowana przez: gie_rappa dnia 2005-07-26 14:03:30 ]

Jeżeli zwykły most to do BMW polecam Castrol SAF XO a do szpery SAF XJ.

Cytat:
2005-07-26 19:51:42, VANOS pisze:
Jeżeli zwykły most to do BMW polecam Castrol SAF XO a do szpery SAF XJ.

wg etk w mostach bmw nie wymienia sie oleju przynajmniej w e36

Cytat:
2005-07-26 20:22:30, tolo84 pisze:
wg etk w mostach bmw nie wymienia sie oleju przynajmniej w e36

Dlaczego sie nie wymienia a jak poci sie lub sie leje to co nie nalejesz oleju bo sie nie wymienia.
Z tego co słyszałem to fanatycy jeszcze robia inna rzecz spuszczaja olej z dyfra i skrzyni przecedzaja przez jakies filtry i leja ten sam. Nie wiem czy to jest ok bo nmie testowałem.

Cytat:
2005-07-26 20:26:57, baz-e30 pisze:
Dlaczego sie nie wymienia a jak poci sie lub sie leje to co nie nalejesz oleju bo sie nie wymienia. Z tego co słyszałem to fanatycy jeszcze robia inna rzecz spuszczaja olej z dyfra i skrzyni przecedzaja przez jakies filtry i leja ten sam. Nie wiem czy to jest ok bo nmie testowałem.

no tak jesli cieknie to wiadmomo ze trzeba dolac ale jesli jest wszystko ok to nie ma zalecenia przez bmw wymiany np co 50 tys czy tez przy innym przebiegu.

Niema na świecie BMW które nie miało by spoconego dyfra szczególnie na półosiach. Niewiem jak jest z mostem ale w skrzyni wymienia się przy drugiej inspekcji(manualnej) a ja po zakupie auta wymieniam wszystkie płyny nie jest to duży koszt a śpie spokojniej

Mój sie nie poci za to chciałem odkrecic tak kontrolnie korek(nie wiem która kontrolak jest od mostu a która od klocków) i jedyne co mi sie udało zrobic to wygiąc imbus

gie_rappa nam sie rozbrykał i aspiracjami moderatora poleciał, a temat oleju w moscie był wałkowany faktycznie juz sporo razy, wiem bo sam szukałem i dziwne ze tylko "wybrane" watki sa blokowane..
ale mniejsza z tym