Wtrysk paliwa w E36

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Problem mam taki. Ze 3 miesiace temu zatankowalem na jakiejs dziwnej stacji paliwo i zaczelo mi lekko przerywac z podawaniem paliwa bylo to widoczne nawet na ekonomizerze bo gdy dawalem gazu powoli tak od 3 do 4tys obrotow to opadal lekko i znowu szedl dalej. Teraz jest troche lepiej ale dalej to odczowam. Co sie moglo stac?? Pomozcie

Cytat:
2005-07-27 16:05:11, GrubyE36 pisze:
Problem mam taki. Ze 3 miesiace temu zatankowalem na jakiejs dziwnej stacji paliwo i zaczelo mi lekko przerywac z podawaniem paliwa bylo to widoczne nawet na ekonomizerze bo gdy dawalem gazu powoli tak od 3 do 4tys obrotow to opadal lekko i znowu szedl dalej. Teraz jest troche lepiej ale dalej to odczowam. Co sie moglo stac?? Pomozcie

Pewnie zatankowales na tej stacji co mowili ze robila przekrety, tzn 95 % paliwa a 5 % wody

Zatankuj go sprawdzona benzyna (jak wiesz gdzie jest sprawdzona), pojedzij troche zeby ta lewa z ukladu sie wyplukala, jak nie pomoze to sprawdz filtr paliwa, moze tez byc wina pompy albo wtryskiwacze przytkane. Powodow jest kilka

Wlej butelkę denaturatu, denaturat miesza się z wodą a benzyna z denaturatem. To podobno dobra sprawdzona metoda.

Pozdrawiam.

Tankowalem od tamtego razu bardzo duzo razy i troche sie to poprawilo ale nadal jest taki lekki objaw

Sprawdz filtr paliwa, bo pompa to raczej nie jest bo jakby siadla to by ci wogole nie jezdzil. Tak jak pisalem wczesniej moga to byc tez wtryskiwacze. A co do denaturatu to tez slyszalem ze to dobry pomysl ale osobiscie bym denaturatu do swojej coupe nie wlal. PZDR

dzieki za rade ja tez napewno nie wleje wole nie kombinowac a jesli to juz sie okarze ze nie folltr to jak sprawdzic te wtryskiwacze na komputer chyba co

komputer nie pokarze przypchanych wtryskiwaczy. pokarze czas otwarcia wtrysku i inne takie. analizator spalin( jeśli kat. i lambde masz dobre) może nakierować na wtryski. są dwa sposoby czyszczenia pzy pierwszym nie trzeba wyjmować wtrysków, przy drugim trzeba. robią to specjalistyczne zakłady przy pomocy agregatu i roztworu. nie jest to tanie. skup sie na filtrze paliwa i pomyśl nad jakimś markowym uszlachetniaczu z właściwościami wiązania wody. denaturat ma te właściwości, ale zostawi nagar i możesz zepsuć katalizator, chociaż w cinkucento też miałem identyczny problem i wymiana filtra i denaturat pmógł