Jaki komputerek?---poradzcie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nosze się z zamiarem dołożenia do mojej instalacji która jest na śrubę komputerka, miałem poprzednio Lovato I ale się niestety popsuł.
Stoję przed dylematem Bingo, Stag 50 lub AL700
Nie wiem który z nich byłby najlepszy.
W aucie mam klime wiec chciałbym żeby była możliwość włączenia w sofcie sterownika jakieś opcji żeby sterownik wiedział że włączono klimę.
Ma ktoś jakies doświadczenia po przejsciu ze "śruby" na komputerek tzn lepsza elastycznośc, dynamika? spalanie?

Seba, każda sroczka... Ja mam Bingo już w drugim autku i sobie chwalę jak na razie, na pewno jest o niebo lepsze niż Lov-Eco. Zalety to: polski producent, bezproblemowy dostęp do softu, serwis i bardzo duże możliwości konfiguracji. W tej chwili chodzi w Audi B4 2.0 i jest ok. Co do klimy to nic takiego nie widziałem w sofcie, ale tego to chyba żaden z tych sterowników nie ma. Natomiast elastyczność, no cóż w/g mnie jest lepiej, brak dziury w obrotach, równo przyspiesza, a spalanie; nie miałem porównania, ale myślę, że zmniejszyć to się raczej nie zmniejszy, bo komputerek daje tyle ile w danej chwili silnik potrzebuje więc jak noga ciężka to swoje musi spalić.

Cytat:
2005-07-27 18:53:21, Danek pisze:
Seba, każda sroczka... Ja mam Bingo już w drugim autku i sobie chwalę jak na razie, na pewno jest o niebo lepsze niż Lov-Eco. Zalety to: polski producent, bezproblemowy dostęp do softu, serwis i bardzo duże możliwości konfiguracji. W tej chwili chodzi w Audi B4 2.0 i jest ok. Co do klimy to nic takiego nie widziałem w sofcie, ale tego to chyba żaden z tych sterowników nie ma. Natomiast elastyczność, no cóż w/g mnie jest lepiej, brak dziury w obrotach, równo przyspiesza, a spalanie; nie miałem porównania, ale myślę, że zmniejszyć to się raczej nie zmniejszy, bo komputerek daje tyle ile w danej chwili silnik potrzebuje więc jak noga ciężka to swoje musi spalić.

Nie ja wiem że w sofcie jako tako klimy nie ma ale ponoć idzie to jakos skonfigurować żeby było ok.
Co do spalania to się zgodzę ale np przy śrubie może sobie silniczek zassac wiecej niż potrzebuje

Co do konfiguracji to pewnie tak, np. w Bingo są zaawansowane ustawienia krokowego i pewnie jakoś to można skompensować, ale pewny nie jestem, bo nie ruszałem tych ustawień na razie.