| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
daar HF MEMBER hyundai lantra sosnowiec | 2005-07-29 20:29:33 wymieniałem ostatnio sprzęgło i nie powiem ci wprawdzie czy większe podejdzie ale może przyda ci się taka informacja że do rocznika 93-95 pasuje komplet z misia ( kolt 3)
-mój mechanik odradził kategorycznie zamienniki przy tej mocy silnika nie gwarantował sensownego przebiegu,a do tego od misia nie będzie zaglądał przez 100 tys. (jego słowa )
- i jeszcze jedno ;u mnie to miała być wymiana łożyska wyciskowego a skończyło się na kpl. ,na twoim miejscu nie wymieniałbym samej tarczy (jeżeli docisk ma już słabe sprężyny to nowa tarcza tylko go "doprawi") po co ściągać skrzynie za kilka (set ,tysięcy ) km
pozdro d..... |
arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2005-08-01 11:02:45 tarcza jest dopasowana do koła zamachowego srednicą ....więc chyba nie zakładasz ze koło jest większe niż tarcza??? bo po co? to są dopasowane powierznie. Zwykle po dostaniu sie do sprzęgla okazuje sie ze lepiej zrobić wszystko i mieć spokój na jakies 100k km wsadzenie nowego jednego elementu zwykle przyśpiesza koniec pozostałych a tej wymianie robocizna stanowi spory wydatek.... |