| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Joka89 OPEL OMEGA Zgierz | 2005-07-30 09:52:19 Mam pytanko czy niewiecie co może się dziać z moim zamkiem Prawe tylne drzwi mojej omci zaczeły się sporadycznie niezamykać czasem działały czasem nie aż w końcu zaryglowały sie na amen z blokadą rygla że niemogłem go wyciągnąć. po usilnych próbach otwarcia wkońcy zaskoczył, wtedy odpiołem siłownik zamka od siedzi i zaczołem ryglowac drzwi ręcznie(troszke uporczywe). Ale teraz juz niewytrzymałemm bo następne drzwi tylne robią to samo. Pomocy czy jest na to jakaś rada czy jest to wina instalacji a może żywotności siłownika tylko czemu raz działa raz nie ?? jak sie zepsół to powinien wogóle nie dzialać a nie tak wyrywkowo!!! Jeśli mieliście już tego typu kłopoty podzielcie się doświadczeniami. Może ktos sobie z nimi poradził?? |
WojtGda auto z piz.. na masc ... Gdańsk | 2005-07-30 21:22:01 KOLEGO NAPISAŁEM KIEDYŚ JAK WYMIENIĆ SIŁOWNIK CENTRALA I JAK TO ZROBIĆ NAJTAŃSZYM KOSZTEM. A TO SA OBJAWY CENTRALA W KTRÓYM WYTARŁY SIE ZĘBATKI NAPĘDZAJĄCE RYGIEL. WIEC POOWDZENIA W NAPRAWIE... |
Vino LOB SYMPATYK M5 Warszawa | 2005-08-01 10:35:44 ALE PO CO TEN KRZYK ?
Ja mialem podobna sytuacje, i wymienialem mikroprzelacznik w silowniku. Robilem to w weekend, dlatego wyszla taka troche "manufaktura", bo normalnie kupilbym nowy silownik. Ale o dziwo, wymiana samego mikroprzelacznika pomogla i wszystko dziala od roku jak nalezy. Pozdrawiam, Vino |
Scooby Omega caravan 2.5V6 Warszawa | 2005-08-01 13:25:03 A u mnie popękały kabelki między słupkiem a drzwiami ![]() |
Joka89 OPEL OMEGA Zgierz | 2005-08-05 08:53:28 A jak wymienie siłownik i bedzie cos nie tak to co może być jeszcze zepsute??? A ile wogóle sie conią siłowniki drzwi tylnych?? |
arvax LOB MEMBER Ford Mondeo MK3 2,0 Żyrardów | 2005-08-05 09:10:41 to na 99% siłownik
siłowniki na tył czyli slave są na allegro po 10 zł pozdrawiam |