Z żera opone !!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
DZIEŃDOBRY !!
Temat napewno byl wielokrotnie poruszany !! ale , zjada mi opone przednią pasażera od strony zewnętrznej .
auto jest po dzwonie przez poprzedniego właściciela , ja też tą strone niezle potraktowałam !!
MOJE PYTANIE ?? jak pomierzyć co się przesuneło ? mierząc podwozie strony są w granicy błędu !!!
na gęometri ,, fachowiec potrafi tylko wykonywać polecenia ,, maszyny !!!
czy czeka mnie rama ??? do naciągania ???
niebardzo wiem do czego zmierzyć kielichy ,?

jedz do innego fachowca ... tzn,ze mialas 2 dzwony w tym samym miejscu?? to moze byc wszystko krzywe ...

Kamila, jeśli zużywa się zewnętrzna strona to świadczy o niewłaściwym pochyleniu koła, czyli przestawieniu pionowej osi kolumny MacPhersona w stosunku do osadzenia wahacza. I albo wahacz jest dalej od osi podłużnej autka, albo tez górne gniazdo amortyzatora jest bliżej tejże osi - środka symetrii. Trzeba podjechać na geometrię, najlepiej taką na laserach.

BYŁAM NA LASERACH , ale gość nie potrafił ( nieznał nic poza podstawowymi funkcjami ) ----> i stwierdził że jest coś krzywe ---> a ja myślałam że on to nastawi !
w poniedziałek skocze do innego miasta !

I tak zrób Kamilko.

Godny polecenia !! ZAKŁAD : zbierzności i geometri
KOŁOBRZEG ul. SIENKIEWICZA 12
EXIM

ZANIM podejdą do badania sprawdzają luzy ; na wszystkim co ma znaczenie ; wachacze , drążki kier , koń. stab , luzy na kolumnie kier. luzy na tylniej belce , itp. ( WSZYSTKO CO MA ZNACZENIAE )
I ALBO SIĘ PODEJMUJĄ , albo sugerują wymiane części !
zbierzność ze sprawdzeniem geometri 100- 120 zł.
urządzenie może nie jest hitem ostatnich 5 lat LECZ LUDZIE MAJĄ WIELKIE POJĘCIE CO ROBIĄ !!! i potrafią OBSŁUGIWAĆ URZĄDZENIE !!
BEISSBARTH ML 3000PC