Wibracje w kierownicy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, przegladalem forum (zeby nie bylo) i nie znalazlem info, mam taki problem, kilka dni temu zauwazylem w omesi wibracje w kierownicy odczuwalne a nawet przenoszone podloga czute w calym aucie powyzej predkosci 140km, dzisiaj juz sie te wibracje zaczynaja od 120 km, kola mam wywazone, co moze byc przyczyna? czy to moga byc koncowki drazkow? jak to sprawdzic? Wyjezdzam na wakacje i chcialbym miec sprawna omesie.

mogą być końcówki ale to nie jest reguła. Dodaj do klocków źle zuzyte opony (jezeli maja na sobie tzw zabkowanie lub sa zjechane po hamowaniu), mogą być zużyte amortyzatory lub koćówki drążka stabilizacyjnego. Najgorszy przypadek to luz na układzie kierowniczym w przekładni...
pozdrawiam może pomogłem

hej dzieki za pomoc, jutro bede badal ukl kierowniczy bo jesli mowa o lacznikach stabilizatora to mam nowe.

To że koła są wyważone nie znaczy, że nie są krzywe.

u mnie był walnięty sforzeń.
miałem też wibracje . co dziwne wyszło to dopiero przy kompleksowym sprawdzeniu zawieszenia na szarpakach. na tkzw ręke z łomikiem nic nie wchodziło.

sforznie z tuleja mam nowe a jutro jade na szarpaki, mam andzieje ze tam cos wyjdzie, bo juz czas wyjazdu na wakacje i trzeb amiec auto sprawne

U mnie w kombiaq te predkosci spadaly az do poziomu 70km/h.
Ustawienie zbierznosci, katow i wywazenie gum tez nic nie dalo. Sprubuj wymienic opony, u mnie pomoglo w 100%. Wywazenie nie daje nic gdy sa wybulone...