MotoNews.pl

Zmiana silnika na mocniejszy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Po pierwsze to chcialem sie przywitac bo dawno mnie nie bylo na szczescie juz chyba bedzie wpozadku... a wiec mialem niemila sytuacje podczas wyprzedzania w pewnym momencie braklo mi mocy i manewr przeciagał sie w nieskończoność a tu nagle z przeciwka pojawia sie inny samochod!!! oj goraco bylo goraco na szczescie wszystko ok ale postawowilem ze cos musze z tym zrobic. mam silnik 1.4i i niby 75KM no i ciut mi to za malo wiec wymyslilem sobie zeby wstawic jakis wiekszy silniczek ale juz ten bardziej nowoczesny zastanawiam sie nad ZETECa 1.6 16V lub 1.8 16V ale teraz pytanie bo rozmaiwalem z mechanikeim i mi powiedzial ze to mi sie wogole nie oplaca zebym lepiej sprzedal auto i kupil porzadne czy to proawda??? no chyba nie moze byc az tak zle bo z tego co czytalem to pare osob wymienialo silniki... Aha no i jeszcze jedno pytanie wlasciwie podstawowoe czy takie cos mozna zrobic bez wiekszych przerobek i czy jest wsrod nas osoba ktora by sie podjela zrobienia takiego przeszczepu lub osoba ktora posiada silnik do sprzedania taki jak potrzebuje czekam na wasza rekacje oczywisice jestem studentem i na forsie nie spie wiec nie wyskakujcie z kosmicznymi cenami

no generalnie to potrzebujesz silnik z kompletnym osprzetem, poduszki,wiazke z kompem,wydech, chyba polosie a do 1.8 jeszcze skrzynie inna. jak juz robisz swapa to raczej na 1.8... bo na 1.6 zyskasz tylko 15koni. generalnie dosc duzo grzebania,ale do zrobienia

Pogadaj z Żeberkiem on miał 1.4i i załozył 1.6 16v powie ci co i jak problemy wątpliwosci.

no tak zeby nie zakladac nowego watku. Poszukuje silnika z calym osprzetem 1.6 16V lub 1.8 16V najlepiej Zeteci. czekam na propozycje

jak już robić swapa to polecam któregoś z 1.8.......bo 1.6 to dobry silnik ale mocą nie grzeszy......co do samej przekładki to nie jest bardzo skomplikowana jak masz kompletny silnik z wiązką, komputerem i całym osprzętem.....

to czy to sie opłaca to zależy.....bo jak np. wiesz że Twoje auto jest np. bezwypadkowe w super stanie blacharskim to lepiej zrobić swapa.....bo nigdy nie wiadomo na co trafisz jak będziesz chciał kupić inny

hej!
moze pytanienei na miejscu ale co to jest ten "swap"?? ja mam essiego 1.8 16v ......

swap to wymiana silnika

micab wiem ja tez jestem za 1.8 ale nie wiem czy mnie bedzie na to stac wlasnie tak jak mowisz dlatego auta nie chce sprzedac bo jest w super stanie bez wypadku i jeszcze nigdy mnie nie zawiodlo (nie wspominajac o przyjemnosci z jazdy) dlatego bede nim jezdzil az sie rozsypie nadal czekam na propozycje sprzedania mi silnika nie wierze ze nikt nie ma silnika na zbyciu pozdrawiam

też cciałęm wsadzić do mojego silniczek 2.0 od rs lub mondeo
no ale jak wyliczyłem wszystko to przewyższyło wartoścmojego samochodu 2 krotnie dosłownie została by tylko blacha ze starego no i chyba zbiorniczek napłyn do szyb((

Tesh bym kciał...

witam chcialem uzyskac wszelkie informacje (spalanie, moc, awaryjnosc) na temat silnika 1.8 16V Zeteca i tego samego ale Efi, bo mam mozliwosc kupienia ale sie wacham ktory wybrac najbardziej interesuje mnie moc i spalanie, prosze o szybka odpowiedz wszystkich ktorzy maja taki silnik lub wiedza

o tamtym juz zapomnijcie teraz mam nowe naprawde wazne pytanie prosilbym o odpowiedz kogos kto wie czy silnik 1.6 16V Efi moze miec 100Km??? jestem skołowany bo nigdy o takim czyms nie slyszalem albo 90 albo 105 ale 100? nie wiem moze to mi brak wiedzy prosze o odpowiedz..

jesli nikt nie wie to powiedzcie chociaz po czym poznac po jakim oznaczeniu na silniku jaka ma moc.

[ wiadomość edytowana przez: kierek dnia 2005-08-09 23:30:12 ]

no ja mam 1.6 16v i mam jakos napisane 90 km lub 66kW

w focusach były silniki 1.6 16v 100ps

no tak ale to silnik z 94 roku wiec focus nei wchodzi w gre