Pasek rozrządu Accent 1,5 95r

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam! Kupiłem Accenta 1,5 95r i sprowadziłem z Niemiec ma 116 tys.km książkę serwisową itp. Jedno mnie nurtuje czy miał wymieniony pasek rozrządu,miał gruntowny przegląd i wymiany różnych podzespołów przy stanie 90 tys.km nie mogę doczytać w opisie serwisowym nic na temat paska albo nie potrafię. Na zdrowy rozum powinien być wymieniony po tylu km. Co ile powinno się wymieniać i jak ewentualnie można sprawdzić jego stan? Dziękuję,pozdrawiam!

Z tego co wiem z własnego doświadczenia serwis powinien mieć takie informacje w kompie (Niemcy),musisz znaleść osobe mówiącą po niemiecku i po prostu zadzwonić do serwisu,podając dane samochodu,ale najlepiej wymienić pasek dla świętego spokoju w każdym razie ja tak zrobiłem,podobno w niemczech wymieniają paski co 90000km (Lantra)

A ja wymieniam co 60 a pierwsza wymiana była po 120 tyś.
Tak że proponuiję wymienić

Faktycznie w niemczech wymieniają bądź sprawdzają stan paska co 60 000 tys km. Jest jednak możliwość mimo wszystko sprawdzenia w jakim jest stanie pasek czy obligatoryjnie wymieniać?

te paski wymienia się po 60 tys. ,i radzę ci nie zwlekać - jak się zerwie to masz silnik do wymiany !
ps. może trafiłeś na "oszczędnego " niemca ,kto to wie

Razem z paskiem wymień też napinacz.
Na rozrządzie nie warto oszczędzać

Dziękuję wszystkim za porady wymienię jak najszybciej na nowy i święty spokój mam nadzieję na następne 60 tys.km. Pozdrawiam do zobaczenia na forum!!!