Piloty się pierze ;)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Przez przypadek został wyprany przez moją żonkę (w 40 stopniach) pilot od autoalarmu American Legend. Ponieważ już od dawna nie działał zbyt dobrze - stracił zasięg mimo wymiany baterii i czyszczenia styków - pomyślałem, że w końcu bedę musiał kupić nową centralkę z pilotami. Po wysuszeniu okazało się, że nagle odzyskał zasięg - działa z odległości 20 m (poprzednio z 2 m). No to wyprałem (w tych samych warunkach) drugiego pilota. Ten był jeszcze gorszy, ale po praniu zasięg wzrósł z poniżej 1 metra do około 15 metrów. Oczywiście nie polecam nikomu takich zabiegów "serwisowych", ale jeśli już nie działają, to przed wyrzuceniem można spróbować ich wyprać.

Przed wyrzuceniem proponuję je rozebrać i przeczyścić.

O cholera to chodziło o piloty nie o komórke bo moja żonka wyprała mi Samsunga C100 w temperaturze 60 stopniu, efekt świetlny zajebisty ale dziwne bo już nie chciał dzwonić

Ale właśnie o to chodzi, że one były rozbierane i czyszczone, a efekt tych zabiegów był żaden.

Pierze się, ale nie wyżyma

Ale to z odwirowaniem czy bez bo chcem włączać prale???

A jaki proszek do prania..i czy można wybielić, bo mój jest cały czarny.

Jeszcze płyn do zmiękczania trzeba dodać, żeby się nie elektryzował!!! bo potem , jak iskra przeskoczy po pilocie w kieszeniach spodni to mogą wydmuszki ucierpieć