Nowe autko? To be or not to be?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad wózkiem, mój Passat był troszkę mułowaty.
Co powiecie na coś takiego? Może znacie jakieś opinie. Czekam na komentarze.

Clio Sport

Pozdro.
T.

acha, cena pewnie jeszcze do negocjacji.
T.

Dobra fura, niele skreca, czasami sie cos sypnie jak to w kazdym samochodzie ale ogolnie calkiem niezly produkt. Jakies 8s do setki, mozesz wziac jeszcze pod uwage jakies hondy albo 128 innych samochodow, teraz to wszystko tanie jak barszcz

a mógłbys powiedzieć jakie ogólnie autko chciałbys kupić. może znajdzie się jakies inne autko ciekawsze. może ci jakoś doradzimy. a co do tego Clio to spoko. osiągi , układ jezdny itp. itd. jest bardzo dobre.

Za takie pieniądze kupiłbym A8/S8

a ja bym kupil M4 i rozwalil rzad polski

A na serio bardzo mily samochodzik ) tylko zadaj soebie pytanie czy nie za kobiecy (chodz z tym silnikiem to watpie )

spoczko fura

mi sie jego linia nie podoba zbytnio..

Hmm, przyspieszenie to 7,1s. Chyba 15 na 400m.

Co do wyborów, to w tych cenach to raczej nie znajdę nic ciekawszego. Chyba, że jakiegoś starucha z przebiegiem 100tys, po rajdach i klepanego kilka razy. On ma jezdzić ciągle, a nie stać w garażu przez pół roku.

Jeśli macie jakieś propozycje do 35tys pln to chętnie spojrzę.

T.

Golf IV GTI + jakiś chip lub program i już jest koło 170 koni.

Seat Ibiza 1.8 20V T Cupra

Honda Civic VTI ten model byłbym fajny też jako sedan. a w sedanie jest o 10 koni więcej

możesz też pomyslec nad Focusem ST 170.
to moje propozycje. POZDRO

[ wiadomość edytowana przez: Grochu15 dnia 2005-08-03 11:09:18 ]

"Nie dla idiotow"
"Dobre" bo niemieckie
Jeszcze lepsze bo japonskie
"Samochod" marzenie

Cytat:
2005-08-03 12:31:21, tomeQ_ pisze:
"Nie dla idiotow" "Dobre" bo niemieckie Jeszcze lepsze bo japonskie "Samochod" marzenie

z tego co wiem to seaty sa z hiszpani

Rzeczywiscie z hiszpania to on ma tyle wspolnego co polonez z koreą Seat moze kiedys produkowal jakies wlasne wytwory ale z zakresu mojej wiedzy to od poczatku lat 80tych korzystal z licencyjnych wyrobow fiata, a na poczatku lat 90tych zbratal sie z vw i jedyne co rozni ten samochod od vw to nadwozie.

[quote]
2005-08-03 12:31:21, tomeQ_ pisze:
"Dobre" bo niemieckie

cosik jakiś przekret z tym Seatem. zobacz na mój link co dawałem wcześniej albo poszukaj Ibiz z takim silnikiem. np. na autoscout24.pl ceny takich Ibiz nie schodza poniżej 9000 Euro. chyba że się myle i to autko to świetna okazja.

[ wiadomość edytowana przez: Grochu15 dnia 2005-08-03 13:13:50 ]

Cytat:
2005-08-03 13:07:07, tomeQ_ pisze:
Rzeczywiscie z hiszpania to on ma tyle wspolnego co polonez z koreą Seat moze kiedys produkowal jakies wlasne wytwory ale z zakresu mojej wiedzy to od poczatku lat 80tych korzystal z licencyjnych wyrobow fiata, a na poczatku lat 90tych zbratal sie z vw i jedyne co rozni ten samochod od vw to nadwozie.

masz racje
ale tez pare uzadzen pochodzi z fabryki seata
ogulnie to grupa Vw korzysta z licencji calej rodzinki
np w Skodzie widzialem pare elemntow od seata
w Audi jest duzo częsci Vw

Wszedzie globalizacja i unifikacja wyrobow wiec co sie dziwic, ze w 10 modelach sa takie same czesci, jak dla mnie to troche porazka ale ekonomisci maja teraz najwiecej do gadania. Ta zolta ibiza to ja nie wiem czy teraz to taka okazja, teraz sprzedac samochod to bardzo ciezka sprawa, a jak wiadomo na tuningu wlasnego samochodu jeszcze nikt nie zarobil.

No no, nad golfem to się zastanawiałem. Ale jak sport to sport. W teście na Top Gear Clio Sport porównywali do VW Golf R32 i Alfy 147GTA a nie do VW Golf GTI. Zresztą to śmiga niesamowicie przy zajebistym komforcie. Clio waży 1050kg a Golf 1350kg.

Wiesz dlaczego lepszy jest 170KM od 150KM? Bo ten 170 da się zrobić na 190KM )) I jeszcze założyć gaz)

Co do globalizacji, hmm, to mnie zaczyna przerażać. W nissanach są silniki renault, w hondzie elementy opla i wogóle to niezłe kombinowanie.

A może by tak wszystko pierdolnąć i wyjechać w Bieszczady? )
T.

[ wiadomość edytowana przez: Toom dnia 2005-08-03 17:15:32 ]

Cytat:
2005-08-02 21:40:30, Marek pisze:
Za takie pieniądze kupiłbym A8/S8

gdzie?

Toom moge ci sprzedac moja lagunke?! fuul wypas

Pingu np TU mozesz miec za 32tys zl Audi A8 w fuul wypasie i 300koni pod maska. TUTAJ wiecej ofert takich audi w cenie co np nowa panda

Nigdy w życiu Laguny i Alfy Romeo. Te auta projektowali specjalnie żeby się psuły))
T.