MotoNews.pl
4 [126p] Skad pozyskac opony 155/70/12, lub podobne? (108387/0)

[126p] Skad pozyskac opony 155/70/12, lub podobne?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!!!

Poniewaz ostatnio "na tapecie" jest "Groszek", chce mu przywrocic dawna swietnosc i w efekcie finalnym uzyskac efekt maluszka stuningowanego wg. kanonow epoki, z ktorej pochodzi. Nie obejdzie sie ( a jakze! ) bez poszerzonych "cytrynek" z tylu z obcietym dziobem i chlapaczy w szachownice, oraz paska "antistatic". I wlasnie o te poszerzone "cytrynki" mi tutaj chodzi, a konkretnie o oponki. Obawiam sie, ze po poszerzeniu felgi do 5 cali oponka Debica Navigator w rozmiarze 135/80/12 po prosztu rozlezie sie jak stara pierzyna i beda wystawaly ranty felgi. Skad pozyskac oponki troszku szersze, niz seria??? Moj tata mial kiedys w maluchu szersze laczki z tylu, ale akurat takie "rzucili" to je wzial. Dzis kazdy wulkanizator puka sie w glowe, jak mu o czyms takim wspominam... Czyzby tylko Anglia i Mini Morris???

Pozdrowki serdeleczne

Kiedyś CSM we Wawie miał chyba właśnie takie oponki, ale to było daaaawno temu i nie wiem, czy jeszcze je mają. Nie powiem Ci nawet w tej chwili od jakiego producenta, bo ni pomiętom. Przedzwoń do nich, może coś Ci doradzą lub kogoś polecą. A tak BTW, zawsze ciekawiło mnie na kiego grzyba obcinać tym felgom noski - przecież to tylko psuje efekt wizualny, no chyba, że to tylko mi się tak wydaje. Czy jest w tym działaniu ukryty jakiś głębszy sens ???

hmm - ja mam u siebie komplecik 165/70/12 z czego 2 jeżdzą na tyle a dwie na zapas zalegają - mogę skołowac jednak tego więcej... tylko czy przyjedziesz do Ostrowi Mazowieckiej????

Witam.
Na http://www.oponytanio.pl/ sa 155/70 R12 jakiejs dziwnej firmy po 142zl/sztuka. Przesylka free.
A na opony.com.pl Pirelli P3000 Energy za 190zl.

Pozdrawiam.

[ wiadomość edytowana przez: _Martin_ dnia 2005-08-02 22:50:47 ]

Cytat:
2005-08-02 22:44:31, Zielik pisze:
hmm - ja mam u siebie komplecik 165/70/12 z czego 2 jeżdzą na tyle a dwie na zapas zalegają - mogę skołowac jednak tego więcej... tylko czy przyjedziesz do Ostrowi Mazowieckiej????

Akurat potrzebuje dwie

Jakbysmy sie dogadali, moge zanabyc od Ciebiete dwie sztuki, bo czesto jezdze do Broku bo mam tam dzialke. Jakis miesiac temu bylem w Ostrowi, ale Twoj pierdolnik byl zamkniety, wiec zrbilismy z kumplem rajd po lumpexach na oslode

BTW...Jaka kwota???

Cytryn - Oprocz wymiaru wizualnego ma to [ podobno ] lepiej chlodzic bebny...

Dzieki Wam za odzew

Cytat:
2005-08-02 22:48:54, el_comendanto pisze:
Cytryn - Oprocz wymiaru wizualnego ma to [ podobno ] lepiej chlodzic bebny...

A czy tylne bębny aż tak się grzeją

Kupywałem je po 8 dyszek/szt. ale z tego co widzę one za cholerę nie chcą się zużywać tak więc na tych co mam pojeżdze ładne pare tysięcy i mogę śmiało oddać Ci mój zapas w tej samej cenie - a dla zachęty dołożę piankę co byś mógł je sobie pielęgnowac

Dopinam się do podobnego tematu...
Właśnie przeglądałem hurtowy katalog opon na rok 2006
i moją uwagę zwróciła nowa pozycja- UWAGA:
SĄ DOSTĘPNE OPONKI NOWE W ROZMIARZE 145/70 R-12

oponki są produkcji tajwańskiej, (firma "nankang") jest to nowość na naszym rynku, firma ta współpracuje z japońską Yokochamą, mają bardzo przystępne ceny, (w okolicach zwykłej oponki do malca)
jakość- 1 styczność z tymi wyrobami miałem na jesieni- wtedy firma weszła na rynek z zimówkami "snow-viva"
opony okazały sie hitem- nowoczesny bieznik, mieszanka typu silika, praktycznie zeszly nam całe stany magazynowe, cenowo były tansze niz polskie, a jakosciowo dorównywały produktom klebera czy goodricha- wszyscy klienci byli zadowoleni- letnie oponki- jeszcze nie testowane, ale jesli jakosciowo sa tak dobre jak zimowe to z czystym sumieniem polecam wszystkim
nie wiem czy w innych rejonach polski sa juz dostepne, na dniach sie dowiem konkretów...

jaka cena?

Cytat:
mają bardzo przystępne ceny, (w okolicach zwykłej oponki do malca)

warto wspomniec tez ze majom tez w ofercie dwa modele 165/55R13.

jeden po 145 zet.
Nankang XR611 165/55 R13 70H

drugi po 194 zeta.
Nankang EX500 165/55 R13 70H

ceny z oponytanio.pl
pozdro

Może po obcięciu noska da się dokręcić łożysko w przednim kole bez zdejowania koła?

[ wiadomość edytowana przez: szymon1977 dnia 2006-03-12 12:06:52 ]

eeeeeeeeee.... że co??
to jest temat dotyczący oponek a nie łożysk !!!
heheh

Nie da się ukryć, że masz rację. A oto cytat z tego postu:

"A tak BTW, zawsze ciekawiło mnie na kiego grzyba obcinać tym felgom noski - przecież to tylko psuje efekt wizualny, no chyba, że to tylko mi się tak wydaje. Czy jest w tym działaniu ukryty jakiś głębszy sens ??? "

HEHEHE

mozna jeszcze dostac takie oponki

moja siostra miała 155/70r12 seryjnie w tico z 2000r oponki kumho( czy jakos tak sie pisze) bardzo fajne na tył zajebiscie sliskie na deszczu( a podobno wielo sezonowe) tiko paliło kapcia na 3 jak było mokro( na dembicy frigo słabo pali na 1)
wiec opon nie polecam jak chcesz szybko jezdzic ale jak do lansu to moga byc