Zawieszenie przednie mk7

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam
mam następujący problem- w zeszłym tygodniu wymieniałem tuleje wachacza i sworznie
dzisiaj przejeżdżając przez tzw (śpiącego policjanta z prawego przedniego zawieszenia dobył się dźwięk - stuknięcie tak jakby młotkiem w kowadło - dodam że podczas normalnej jazdy nic się nie dzieje niepokojącego.
może ktoś będzie wiedział co to może być?
może czegoś po wymienie mi nie dokręcili?
pozdrawiam

albo łacznik stabilizatora, albo poduszka drążka stabilizatora.

[ wiadomość edytowana przez: Slawko dnia 2005-08-02 22:54:58 ]

jakie koszty wymiany tych ze podzespołów?

Jak zrobisz sam to koszt=0zł.
Nie jest trudne.
Poduchy drążka to oryginały są po ok 27zł x 2szt.(zamienniki o połowe tansze)
łączniki kup na allegro , są po ok 50-70zł x 2szt.

Ale zanim kupisz i wymienisz, to sprawdź czy aby na pewno są do wymiany.

Witam
Podłącze sie po ten temat, bo u mnie w mkVII cos skrzypi z przodu jak przejeżdzam po progach zwalniajacych.
Co to moze być i ile kosztują części?
Kilka - kilkanaści dni temu był takie temat ale nie mogę się go doszukac.
pozdro

Witam mi też po wymianie tych tulei stukało i okazało się ,że wielki mechanik a nie ma siły i śruby były za słabo dokręcone myślę ,że warto pojechać jeszcze raz na podnośnik i sprawdzić - od tego zależy bezpieczeństwo , stuki były "tępe" czuć było pod nogami pasażera jak drży podłoga i nasilały się gdy rozpędzałem auto i gdy mocniej hamowałem. Mechanicy 2 dni chodzili i w kółko mówili, że wszystko jest ok a jednak 1/2 obrotu śruby załatwiła sprawę i już jest względnie cicho. pozdrawiam

mim zdaniem gumy stabilizatora - koszt okolo 10 zł za sztuke - u mnie tez stukalo wiec wymienilem tuleje wahacza, laczniki stabilizatora itd. a jak sie okazalo to te gumy - to wada wszystkich essich - sprobuj od tego bo to najtanszy koszt

Cytat:
2005-08-03 09:31:10, panbert1 pisze:
Witam Podłącze sie po ten temat, bo u mnie w mkVII cos skrzypi z przodu jak przejeżdzam po progach zwalniajacych. Co to moze być i ile kosztują części? Kilka - kilkanaści dni temu był takie temat ale nie mogę się go doszukac. pozdro

... to bedzie uszczelka wydechu - taka metalowa okragla ze stozkiem . Jest ona na polaczeniu kolektora wydechowego z rura wydechu (to polaczenie na sprezynach, ona jest w srodku). Koszt zamiennika ok.25zł

Cytat:
2005-08-03 20:46:57, borys pisze:
... to bedzie uszczelka wydechu - taka metalowa okragla ze stozkiem . Jest ona na polaczeniu kolektora wydechowego z rura wydechu (to polaczenie na sprezynach, ona jest w srodku). Koszt zamiennika ok.25zł

cze all
to o czym piszesz to tzw. "pudernica" - wydaje raczej dźwięk metaliczny nie głuchy, przy tym jak silnik zmienia położenie przy ruszaniu lub hamowaniu.
Ja wymieniłem na orginał nie wiem ile teraz kosztuje w ASO ale przed 4 laty 45 zł. Ja myślę że może to być tuleja stabilizatora lub jego łącznik.
pozdrawiam

To u mnie to jest typowe skrzypienie, jak np. żle nasmarowane drzwi i jest jak przejeżdzam przez progi, wiec chyba to bedą raczej te gumy drążka stabilizatora.
Koszt niewielki wiec w sobote spróbuje wymienic.
pozdro

napisz jak pomoze - narka

pozdrowienia
skrzypienie mogą też wydawać tuleje met-gumowe wahacza, kiedy się rozwarstwiają

byłem w końcu u mechanika z tym stukaniem bo coraz gorzej stukało i nawet przy jeździe na wprost
okazało się że po włożeniu tulei rozjechało się gniazdo - ale nie rozjechało by się gdyby niemcy ( auto sprowadzone w zeszłym roku) nie założyli mi lewego wachacza na prawą strone i ci którzy mi wymieniali te tuleje nawet się barany nie zorientowali - no i powpychali te tuleje nie od tej strony co trzeba. w wyniku czego tuleje sobie a wachacz sobie - tuleja stukała o ramę. to tyle
w poniedziałek jade na przyspawanie tulei do wachacza

apropos skrzypienia...

może to być drążek kierowniczy

/Gregorio