Jaką wybrać Wiertarko- Wkrętarkę

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Przymierzam się do zakupy właśnie wiertarko-wkrętarki akumulatorowej w niższym przedziale cenowym i nie wiem co kupić?
Zastanawiałem się nad takimi firmami Skil i Ferm
Czy ktoś ma może jakieś takie narzędzia z tych firm i moze mi coś o nich powiedzieć.
A moze ktoś ma sprzęt innej firmy i poleca??
Prosze o odpowiedz
O to przykładowe znalezione wkrętarki:
Ferm
Skil

antonio PAKALDOOOOOOOOOOOOOOOOOO !!!!!!!!!!!!!!

[ wiadomość edytowana przez: djalien dnia 2005-08-05 00:29:19 ]

To powiem tak jeśli pasują ci cenowo te firmy to kup Skila, to jest sorzęt produkcji BOSCHA i z tego co się oriętuje sprawują się dobrze. Oczywiście zależy do czego będziesz używał tej wkrętarki. Jeśli masz troche więcej gotówki to juz za ok 350 zł mozesz zakupić zielonego BOSCHA. Nie chwaląc się ja używam niebieskiego ale to kosz ok 1kPLN

[ wiadomość edytowana przez: jerico dnia 2005-08-05 00:56:59 ]

mam dokładnie tego skila ponad 2 lata nie reklamowałemgo bo chodzi oki i jestem z niego zadowolony , tylko aku już ma słabą pojemność inie trzyma tak dłógo jak na początku

robilem w serwisie i moge ci powiedziec ze ferm to nieco lepszy wyrob "jdnorazowek" Skil na pewno bedzie lepszy chociaz w tych urzadzeniach to polecibym Boscha lub Matike -tyle ze to nieco drozsze jest

Cytat:
2005-08-05 06:52:34, borys pisze:
polecibym Boscha lub Matike -tyle ze to nieco drozsze jest

Makitę raczej Sprzęt cudo, ale 1,5kpln za wkrętarkę....

Ja toże jadem skilem i jem zadowolniony! Niezła cena za takom jakość, a to przecież Bosch...Ważny jest wybór napięcia aku (12-14,4,-9,6V), bo ma to wpływ na siłę wkrętarki. Ja mam 12,2+walizka za 115Pln
Niemniej mam też boscha (jakaś milenijna edycja 2000) za 750 złociszy...dwa biegi, hamulec (możesz dokręcać obracając wiertarkę), sprzęgło regulowane płynnie, pałer niezły, ładowarka 1h i inne bajery...sprzęt dla profesjonalistów

Dzięki za wszystkie wypowiedzi

Może już po czasie... ale Makita. Miałem w pracy i miło wspominam. Bosch ma słabe aku, Black&Decker kiepskie sprzęgła... A Makita daje radę. No i herbatnikowa jest